English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 2304 بازدید ) ( 43 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 3 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : شناسایی مولکولی سروتیپ O157و ژن‌های حدت hlyeae Aدر جدایه‌های اشریشیا کلیاز سبزیجات خشک به روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز چندگانه
خلاصه مقاله : سویه‌های اشریشیاکلی انتروهموراژیک می‌توانند انسان را از طریق مصرف غذاهای حیوانی و گیاهی، آلوده نمایند و عامل ایجاد عفونت‌های غذایی همراه با اسهال، کولیت هموراژیک، سندروم اورمی همولیت، ترومبوساتوپنیک و حتی مرگ باشند. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی ژن‌های بیماری‌زای سویه‌های اشریشیاکلیO157از نمونه‌های سبزیجات خشک می‌باشد.این پژوهش به‌صورت مقطعی-تصادفی برروی 112 نمونه سبزی خشک گوناگون جمع‌آوری‌شده از فروشگاه‌های عرضه‌کننده و عطاری‌های شهرستان ساوه انجام شد.جهت تشخیص وجود اشریشیاکلیاز آزمون‌های بیوشیمیایی و محیط کشت‌های افتراقی، در 112 نمونه انجام شد. جهت تشخیص سروتیپ O157، از آنتی سرم اختصاصی O157استفاده و وجود ژن‌های بیماری‌زای hlyو eae Aبا استفاده از روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز چندگانه بررسی شد.63  نمونه از 112 نمونه موردبررسی، دارایاشریشیاکلی و20نمونه حاوی سروتیپ O157بودند.درنهایت در 2 نمونه ژن حدت eae Aو در 1 نمونه ژن حدت hlyشناسایی شد.ازآنجایی‌که اشریشیاکلی انتروهموراژیک O157H7یکی از نگرانی‌های اساسی بهداشت مواد غذایی محسوب می‌گردد، بایستی موردتوجه دائمی قرار گیرد. مطالعات گسترده‌تر بر روی منابع، میزان شیوع، سرنوشت و انتقال اشریشیاکلی O157H7در نزدیکی محیط‌های تأمین سبزیجات، به‌منظور تعیین مکانیسم‌های آلودگی قبل از برداشت محصول و هم‌چنین پس از برداشت، خشک‌کردن و بسته‌بندی آن، توانایی انتقال آلودگی و بیماری‌زایی برای انسان ضروری است.
کلمات کلیدی : اشریشیاکلی، سبزیجات خشکO157,hly,eae A
منابع : 1. MurrayP.R.E.J, Baron M.A, Pfaller F.C, Tenover, Yolken R.H. manual of clinical Microbiology. 7th ed. Washington, D.C: ASM Press;1999. 2. McKeeM L,  Melton-CelsaA R,  MoxleyR A,  FrancisD H, O'BrienA D.entero hemorrahagic Escherichia coli O157: H7 requires intiminto colonize the gnotobiotic pigintestine and to adhere to HEP-2cells. Infection and Immunity. 1995; 63(9):3739–3744. 3. Brooks GF ,Butel JS, Morse SA.Medical Microbiology. 25 th. United States; 2006. 4. PaviaAT, Nichols CR, Greene DP, Tauxe RV, Greene KD. Hus during on out break of Escherichia coliO157:H7 infection in institutions for mentally retarded persons. Journal of Pediatrics. 1995; 166(4):544-51. 5. Belongia EA,Mac Donald KL,Parham GL,White KE,Lobato MN. An out dreak of Escherichia coli O157:H7colits associated with consumption of precooked Meat Patties.  The Journal of Infectious Diseases .1991; 164(2):338-343. 6. Riley Lw, Remis Rs, Helgerson SD, MCGee HB, Davis BR. Hemorrhagic colitis associated with a rare Escherichia coli serotype. New England Journal of Medicine. 1983;308(12):681-685. 7. Kuyucuoglu Y, Seker E, Uguns C, Sareyyupoglu B, Konak, S. Virulence genesof shiga toxin- producing Escherichia coli O157:H7 strains isolated from calves and cattle. Ankara Universities veteriner faculties dergisi. 2011; 58255-260. 8. Smith HR, Scotland SM. Vero cytotoxin-producing strains of Escherichia coli. Journal of Medical Microbiology. 1988; 26:77–85. 9. Paton J, Paton AW. Pathogensis and diagnosis of shiga toxin producing Escherchia coli infection. Clinical Microbiology Reviews. 1996; 11(3):450-479. 10. National Escherichia coli Reference laboratory (NERL), Laboratory diagnosis of instruction diarrhea causes by Escherichia coli. 6-21[In Persian] 11. Sproston EM ,Ogden ID, Wilson MJ. Slugs: potential novel vectors of Escherichia coli O157. Appl EnvironMicrobiol. 2006; 72(1):144-9 12. cooley M, Carychao D, Crawford-Miksza L, Jay MT, Myers C, Rose C, keys C, Farrar J, Mandrell RE. Incidence and tracking of Escherichia coli O157:H7 in a major production region in California, PLoS ONE. 2007; 2(11): e1159. 13. callaway TR, Elder Ro, keen JE, Anderson RC, Nisbet DJ. Forage feeding to reduce preharvest Escherichia coliJournal of Dairy Science. 2003; 86(3): 852- 60. 14. shahIili M, kargar MO, Rezaeian A, Homayoon MO, Kargar ME, Ghorbani, Dalini S. Evalution of virulence genes of shiga toxin producing Escherichia coli from Juice purchase and vegetables in shiraz. Journal of Microbial world. 2010; 3(1):40-47[In Persian]
شماره صفحه :
از 32 تا 39


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
ستاره بهزادی 1     
غلامعلی مرادلی
(نویسنده مسئول)
2     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .