English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 61 بازدید ) ( 12 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : مطالعه پتانسیل پروبیوتیکی مخمرهای جداشده از محصولات لبنی، خمیرترش و پوست میوه
خلاصه مقاله : با گذشت حدود چهار دههاز کشف مخمرهای پروبیوتیک همچنان صنایع غذایی و لبنی به دنبال بهبود محصولات خود با این مخمرهای مفید هستند. هدف از این مطالعه تجزیه‌وتحلیل ویژگی‌های بالقوه پروبیوتیک بومی ایران و ارزیابی ایمنی مخمرهای پروبیوتیک بومی جدا شده از محصولات تخمیریایران،برای کشف پتانسیل‌های تولید مواد افزودنی برای صنایع غذایی و لبنی و خوراک دام و طیور است. در این مطالعه پس از نمونه‌گیری از محصولات تخمیر شده، نمونه‌ها با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی از جمله تخمیر کربوهیدرات‌های مختلف و سنجش توانایی تولید آسکوسپور در محیط‌کشت جدید بهینه‌سازی شده V8NLFحاوی سبزیجات شناسایی شدند. برای تایید پتانسیل پروبیوتیکی، توانایی رشد نمونه‌های انتخابی در pHهای مختلف، رقت‌های مختلف نمک صفراوی و NaCl، ارزیابی شد.همچنین، حساسیت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج میکروبی و فعالیت ضد‌میکروبی متابولیت‌های تولید شده توسط مخمر علیه پاتوژن‌های رایج بررسی شد و سنجش فعالیت پروتئولیتیکی و لیپولیتیکی انجام شد. در نهایت، سویه‌های بهینه از نظر مولکولی شناسایی شدند. با توجه‌به نتایج آزمایش‌های بیوشیمیایی و تست‌های پروبیتیکی، سه جدایه با پتانسیل بالای پروبیوتیکی، از نظر مولکولی شناسایی شدند. طبق داده‌های به‌دست آمده، جدایه Y3دارای 100% شباهت به ساکارومایسس‌سرویزیه و سویه Y23و Y37به ترتیب دارای 96.39% و 97.24% شباهت به سویه کلویورومایسس مارکسیانوس بودند. از این مطالعه می‌توان دریافت که فراورده‌های تخمیری ایران، پتانسیل بالای پروبیوتیکی دارند و می‌توان از این باکتری‌ها، در صنایع غذایی و لبنی، همچنین در بهبود غذای دام و طیور استفاده کرد.
کلمات کلیدی : پروبیوتیک، مخمر، ساکارومایسس سرویزیهکلویورومایسس مارکسیانوس، خمیر ترش، لبنیات، پوست میوه
منابع : 1Fekri A, Torbati M, Khosrowshahi AY, Shamloo HB, Azadmard-Damirchi S. Functional effects of phytate-degrading, probiotic lactic acid bacteria and yeast strains isolated from Iranian traditional sourdough on the technological and nutritional propertiesof whole wheat bread. Food chemistry. 2020;306:125620 2Moradi R, Nosrati R, Zare H, Tahmasebi T, Saderi H, Owlia P. Screening and characterization of in-vitro probiotic criteria of Saccharomyces and Kluyveromyces strains. Iranian journal of microbiology. 2018;10(2):123 3Basholli-Salihu M, Kryeziu T, Nebija D, Salar-Behzadi S, Viernstein H, Mueller M. Prebiotics as excipients for enhancement of stability and functionality of Bifidobacterium longum ssp. infantis with potential application as symbiotics in food and pharmaceuticals. Die Pharmazie-An International Journal of Pharmaceutical Sciences. 2019;74(6):326-33 4Boirivant M, Strober W. The mechanism of action of probiotics. Current opinion in gastroenterology. 2007;23(6):679-92 5Macho Fernandez E, Pot B, Grangette C. Beneficial effect of probiotics in IBD: are peptidogycan and NOD2 the molecular key effectors? Gut Microbes. 2011;2(5):280-6 6Hardy H, Harris J, Lyon E, Beal J, Foey AD. Probiotics, prebiotics and immunomodulation of gut mucosal defences: homeostasis and immunopathology. Nutrients. 2013;5(6):1869-912 7Devoyod J. Yeasts in cheese-making. Yeast technology. 1990:228-40 8Cissé H, Kagambèga B, Sawadogo A, Tankoano A, Sangaré G, Traoré Y, et al. Molecular characterization of Bacillus, lactic acid bacteria and yeast as potential probiotic isolated from fermented food. Scientific African. 2019;6:e00175 9Czerucka D, Piche T, Rampal P. yeast as probiotics–Saccharomyces boulardii. Alimentary pharmacology & therapeutics. 2007;26(6):767-78. 10Didari T, Solki S, Mozaffari S, Nikfar S, Abdollahi M. A systematic review of the safety of probiotics. Expert opinion on drug safety. 2014;13(2):227-39 11Arslan S, Erbas M, Tontul I, Topuz A. Microencapsulation of probiotic Saccharomyces cerevisiae var. boulardii with different wall materials by spray drying. LWT-Food Science and Technology. 2015;63(1):685-90 12Rima H, Steve L, Ismail F. Antimicrobial and probiotic properties of yeasts: from fundamental to novel applications. Frontiers in microbiology. 2012;3:421 13van der Aa Kühle A, Skovgaard K, Jespersen L. In vitro screening of probiotic properties of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii and food-borne Saccharomyces cerevisiae strains. International journal of food microbiology. 2005;101(1):29-39 14Rajkowska K, Kunicka-Styczyńska A. Probiotic activity of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii against human pathogens. Food Technology and Biotechnology. 2012;50(2):230-6 15Kumura H, Tanoue Y, Tsukahara M, Tanaka T, Shimazaki K. Screening of dairy yeast strains for probiotic applications. Journal of dairy science. 2004;87(12):4050-6 16Ochangco HS, Gamero A, Smith IM, Christensen JE, Jespersen L, Arneborg N. In vitro investigation of Debaryomyces hansenii strains for potential probiotic properties. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2016;32(9):1-13 17Hazards EPoB, Ricci A, Allende A, Bolton D, Chemaly M, Davies R, et al. Update of the list of QPS‐recommended biological agents intentionally added to food or feed as notified to EFSA 5: suitability of taxonomic units notified to EFSA until September 2016. EFSA Journal. 2017;15(3):e04663 18Tovar-Ramırez D, Infante JZ, Cahu C, Gatesoupe FJ, Vázquez-Juárez R. Influence of dietary live yeast on European sea bass (Dicentrarchus labrax) larval development. Aquaculture. 2004;234(1-4):415-27 19Diosma G, Romanin DE, Rey-Burusco MF, Londero A, Garrote GL. Yeasts from kefir grains: isolation, identification, and probiotic characterization. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2014;30(1):43-53 20Tahmasebi T, Nosrati R, Zare H, Saderi H, Moradi R, Owlia P. Isolation of indigenous Glutathione producing Saccharomyces cerevisiae strains. Iranian Journal of Pathology. 2016;11(4):354 21Hampsey M. Areview of phenotypes in Saccharomyces cerevisiae. Yeast. 1997;13(12):1099-133 22Kurtzman C, Fell JW, Boekhout T. The yeasts: a taxonomic study: Elsevier; 2011 23Barnett JA, Payne RW, Yarrow D. Yeasts: characteristics and identification. 1990 24Nasiri proj Sh, Akhavan sepahy A, Hosseini F, Laripoor M. Isolating Yeasts from Aqueous Sediments and Investigating their Enzymatic Properties. Biological Journal of Microorganisms. 2021;10(37):1-12. 25Iacob C-I, Bălău A-M, Lipșa FD, Ulea E. The influence of PDA, CMA, TA and V8 culture media on the development of Phytophthora infestans de bary. and Phytophthora parasitica dast. 2016 26Beiranvand S, Larypoor M, Norozi J. Optimization of beta-carotene production of Rhodotorula mucilaginosa isolated from the waste leather factory. Journal of Microbial World. 2019;12(1):39-52 27Psani M, Kotzekidou P. Technological characteristics of yeast strains and their potential as starter adjuncts in Greek-style black olive fermentation. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2006;22(12):1329-36 28Khisti UV, Kathade SA, Aswani MA, Anand PK, Bipinraj NK. Isolation and identification of Saccharomyces cerevisiae from caterpillar frass and their probiotic characterization. Biosciences Biotechnology Research Asia. 2019;16(1):179-86 29Bevilacqua A, Beneduce L, Sinigaglia M, Corbo MR. Selection of yeasts as starter cultures for table olives. Journal of food science. 2013;78(5):M742-M51 30Kechagia M, Basoulis D, Konstantopoulou S, Dimitriadi D, Gyftopoulou K, Skarmoutsou N, et al. Health benefits of probiotics: a review. ISRN Nutr 2013: 481651. 2013 31Engel P, Moran NA. The gut microbiota of insects–diversity in structure and function. FEMS microbiology reviews. 2013;37(5):699-735 32Liao SF, Nyachoti M. Using probiotics to improve swine gut healthand nutrient utilization. Animal Nutrition. 2017;3(4):331-43 33Ewe J-A, Wan-Abdullah W-N, Liong M-T. Viability and growth characteristics of Lactobacillus in soymilk supplemented with B-vitamins. International journal of food sciences and nutrition. 2010;61(1):87-107. 34Kurtzman CP, Fell JW, Boekhout T. The yeasts: a taxonomic study: Elsevier; 2011 35Vilela JdAS, de Figueiredo Vilela L, Ramos CL, Schwan RF. Physiological and genetic characterization of indigenous Saccharomyces cerevisiae for potential use in productions of fermented maize-based-beverages. Brazilian Journal of Microbiology. 2020;51(3):1297-307 36Ndukwe JK, Aliyu GO, Onwosi CO, Chukwu KO, Ezugworie FN. Mechanisms of weak acid-induced stress tolerance in yeasts: Prospects for improved bioethanol production from lignocellulosic biomass. Process Biochemistry. 2020;90:118-30 37Ayyash MM, Abdalla AK, AlKalbani NS, Baig MA, Turner MS, Liu S-Q, et al. Invited review: Characterization of new probiotics from dairy and nondairy products—Insights into acid tolerance, bile metabolism and tolerance, and adhesion capability. Journal of Dairy Science. 2021 38Hernández-Gómez JG, López-Bonilla A, Trejo-Tapia G, Ávila-Reyes SV, Jiménez-Aparicio AR, Hernández-Sánchez H. In vitro bile salt hydrolase (BSH) Activity screening of different probiotic microorganisms. Foods. 2021;10(3):674 39Huynh D, Kaschabek SR, Schlömann M. Effect of inoculum history, growth substrates and yeast extract addition on inhibition of Sulfobacillus thermosulfidooxidans by NaCl. Research in Microbiology. 2020;171(7):252-9 40Pais P, Almeida V, Yılmaz M, Teixeira MC. Saccharomyces boulardii: what makes it tick as successful probiotic? Journal of Fungi. 2020;6(2):78 41Sambrani R, Abdolalizadeh J, Kohan L, JafariB. Recent advances in the application of probiotic yeasts, particularly Saccharomyces, as an adjuvant therapy in the management of cancer with focus on colorectal cancer. Molecular Biology Reports. 2021:1-10 42Sokolov SS, Vorobeva MA, Smirnova AI, Smirnova EA, Trushina NI, Galkina KV, et al. LAM Genes contribute to environmental stress tolerance but sensibilize yeast cells to azoles. Frontiers in microbiology. 2020;11:38 43Tian T, Wu D, Ng C-T, Yang H, Liu J, Sun J, et al. Uncovering mechanisms of greengage wine fermentation against acidic stress via genomic, transcriptomic, and metabolic analyses of Saccharomyces cerevisiae. Applied Microbiology and Biotechnology. 2020;104(17):7619-29 44Balabekyan TR, Karapetyan K, Khachatryan T, Khachatryan GTatikyan SS. Antimicrobial activity of preparations after combined cultivation of lactic acid bacteria and yeast strains. Journal of animal physiology and animal nutrition. 2018;102(4):933-8 45Vorobets N, Kryvtsova M, Rivis OY, Spivak MY, Yavorska H, Semenova H. Antimicrobial activity of phytoextracts on opportunistic oral bacteria, yeast and bacteria from probiotics. Regulatory mechanisms in biosystems. 2018;9(3 46Younis G, Awad A, Dawod RE, Yousef NE. Antimicrobial activity of yeasts against somepathogenic bacteria. Veterinary world. 2017;10(8):979 47Mannazzu I, Domizio P, Carboni G, Zara S, Zara G, Comitini F, et al. Yeast killer toxins: From ecological significance to application. Critical reviews in biotechnology. 2019;39(5):603-17 48Settier-Ramírez L, López-Carballo G, Gavara R, Hernández-Muñoz P. PVOH/protein blend films embedded with lactic acid bacteria and their antilisterial activity in pasteurized milk. International journal of food microbiology. 2020;322:108545 49Comitini FAgarbati A, Canonico L, Galli E, Ciani M. Purification and characterization of WA18, a new mycocin produced by Wickerhamomyces anomalus active in wine against Brettanomyces bruxellensis spoilage yeasts. Microorganisms. 2021;9(1):56 50Younis G, Awad ADawod R, Yousef N, editors. Antimicrobial activity of yeasts against some pathogenic bacteria. Veterinary World, 10 (8), 979–9832017: Abstract 51Daniali M, Nikfar S, Abdollahi M. Antibiotic resistance propagation through probiotics. Expert opinion on drug metabolism & toxicology. 2020;16(12):1207-15 52Poloni V, Salvato L, Pereyra C, Oliveira A, Rosa C, Cavaglieri L, et al. Bakery by-products based feeds borne-Saccharomyces cerevisiae strains with probiotic and antimycotoxin effects plus antibiotic resistance properties for use in animal production. Food and Chemical Toxicology. 2017;107:630-6 53Kunyeit L, KA A-A, Rao RP. Application of probiotic yeasts on Candida species associated infection. Journal of Fungi. 2020;6(4):189 54Ansari F, Alian Samakkhah S, Bahadori A, Jafari SM, Ziaee M, Khodayari MT, et al. Health-promoting properties of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii as a probiotic; characteristics, isolation, and applications in dairy products. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2021:1-29 55Asadi B, Fakhraei J, Hosseini A, Yarahamdi HM, Aghashahi A. Dietary inclusion of commercial toxin binders and probiotics alleviate adverse effects of aflatoxin on growth performance, immune responses, and blood biochemical parameters of broiler chicks. Eur Poult Sci. 2018;82


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
شهره نصیری پروج 1     
محدثه لاری‌پور
(نویسنده مسئول)
2     
محمدرضا فاضلی 3     
فرید شریعت‌مداری 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .