English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 84 بازدید ) ( 12 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی تاثیر باکتریوسین استخراج شده از باسیلوس‌کواگولانسو عملکرد آن بر روی فراورده‌های گوشتی در مقایسه با نگهدارنده شیمیایی
خلاصه مقاله : امروزه، جامعه به‌طور چشمگیری از اهمیت رژیم غذایی برای سلامتی آگاه است. از این رو، هر موضوع مرتبط با امنیت غذایی، تاثیر قابل ملاحظه‌ی روی رفتار مصرف کننده و سیاست رژیم غذایی آن دارد.گوشت و فراورده‌های آن، با داشتن درصد رطوبت و فعالیت آبی بالا، ریزمغذی‌های مناسب و محدوده pHخنثی به‌عنوان یکی از حساس‌ترین مواد غذایی مستعد به فساد میکروبی و شیمیایی به شمار می‌آید. از این رو در این پژوهش، اثرات ضدمیکروبی باکتریوسین روی باکتری‌های لیستریا مونوسایتوژنز، اشریشیاکلی و سالمونلا انتریکا ارزیابی و در مقایسه با آنتی بیوتیک‌ها مقایسه شد. پس از تلقیح باکتریوسین به نمونه‌های سوسیس و نگهداری در یخچال به مدت 12 روز، شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها، کپک و مخمر و اشریشیا کلی و سالمونلا انجام شد. نتایج نشان دهنده حضور باند در جایگاه کمتر از 10 کیلودالتون در الگوی SDS-PAGEو جرم مولکولی باکتریوسین استخراج شده حدود 2440 دالتون بود. هاله عدم رشد برای باکتری‌های لیستریا مونوسایتوژنز، اشریشیا کلی و سالمونلاانتریکا تیمار شده با باکتریوسین مشاهده شد. بیشترین قطر هاله عدم رشد برای لیستریامونوسایتوژنز بود که در مقایسه با آنتی بیوتیک‌های تتراسایکلین و جنتامایسین اختلاف معنی‌داری داشت. همچنین، نمونه شاهد اختلاف معنی‌داری در ارزیابی با تعداد کل میکروارگانیسم‌ها، کپک و مخمر، اشریشیا کلی و سالمونلا در نمونه های سوسیس تیمار شده با باکتریوسین در مقایسه با تیمار کنترل داشت. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که نمونه‌های سوسیس تیمار شده با باکتریوسین با غلظت ppm1000 بیشترین پذیرش را در عطر، طعم و پذیرش کلی را به خود اختصاص داد. در نهایت نتایج نشان داد که باکتریوسین استخراج شده پتانسیل بالایی برای استفاده به‌عنوان یک نگهدارنده طبیعی در گوشت را دارد.
کلمات کلیدی : باکتری اسید لاکتیک، خلوص باکتریوسین، خصوصیات ضد میکروبی، سوسیس و کالباس
منابع : 1. Vladau V, Bud I, Stefan R. Nutritive value of fish meat comparative to some animals meat. Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Animal Science and Biotechnologies. 2008; 15: 65 (1-2). 2. Barcenilla C, Ducic M, López M, Prieto M, Álvarez-Ordóñez A. Application of lactic acid bacteria for the biopreservation of meat products: A systematic review. Meat Science. 2022; 183, 108661. 3. de Azevedo POS, Mendonça CMN, Seibert L, Domínguez JM, Converti A, Gierus M, Oliveira RPS. Bacteriocin-like inhibitory substance of Pediococcus pentosaceus as a biopreservative for Listeria sp. control in ready-to-eat pork ham. Brazilian Journal of Microbiology. 2020; 51: 949–956. 4. Kunji ER, Mierau I, Hagting A, Poolman B, Konings WN. The proteotytic systems of lactic acid bacteria. Antonie van Leeuwenhoek. 1996; 70(2-4): 187-221. 5. Ringø E, Gatesoupe FJ. Lactic acid bacteria in fish: a review. Aquaculture. 1998; 160 (3-4):177-203. 6. Makarova K, Slesarev A, Wolf Y, Sorokin A, Mirkin B, Koonin E, Pavlov A, Pavlova N, Karamychev V, Polouchine N, Shakhova V. Comparative genomics of the lactic acid bacteria. Proceedings of the National Academy of Sciences. 2006; 103 (42):15611-15616. 7. Hun L. Bacillus coagulans significantly improved abdominal pain and bloating in patients with IBS. Postgraduate medicine. 2009; 121(2):119-124. 8. Jurenka JS. Bacillus coagulans. Alternative Medicine Review. 2012; 17 (1):76-82. 9. Sen R, Pal D, Kodali VP, Das S, Ghosh SK. Molecular characterization and in vitro analyses of a sporogenous bacterium with potential probiotic properties, Probiotics Antimicrob Proteins. 2010; 152–161. 10. Abdollahzadeh E, Rezaei M, Hosseini H. Antibacterial activity of plant essential oils and extracts: The role of thyme essential oil, nisin, and their combination to control Listeria monocytogenes inoculated in minced fish meat. Food Control. 2013; 35: 177- 183. 11. Meyer TE. Isolation and characterization of soluble cytochromes, ferredoxins and other chromophoric proteins from the halophilic phototrophic bacterium Ectothiorhodospira halophila. Biochim. Biophys. Acta. B. 1985;806(1); 175183. 12. Haider SR, Reid HJ, Sharp BL. Tricinesds-page. Protein electrophoresis, Springer, 2012; 151-160. 13. Fu L, Wang C, Ruan X, Li G, Zhao Y, Wang Y. Preservation of large yellow croaker (Pseudosciaena crocea) by Coagulin L1208, a novel bacteriocin produced by Bacillus coagulans L1208. Int J. Food. Microbiol. 2018; 266: 60-68. 14. Hampikyan H. Efficacy of nisin against Staphylococcus aureus in experimentally contaminated sucuk, a Turkish-type fermented sausage. Journal of Food Protect. 2009; 72(8):1739-1743. 15. Djenane D, Sanchez-Escalante A, Beltran JA, Roncales P. Extension of the retail display life of fresh beef packaged in modified atmosphere by varying lighting conditions. Journal of Food Science. 2001; 66: 181-186. 16. Soltan Dallal M M, Afradi MR, Rajabi Z, Samimirad K, Erfani Y. Effect of Bacteriocin Produced by Lactobacillus casei with Probiotic Potential Isolated from Milk on the Ability of Biofilm Production by Streptococcus salivarius Obtained from Dental Plaque. Journal of Mazandaran University of Medical Sciences.  2021; 31(196): 23-35. 17. Hammami I, Rhouma A, Jaouadi B, Rebai A, Nesme X. Optimization and biochemical characterization of a bacteriocin from a newly isolated Bacillus subtilis strain 14B for biocontrol of Agrobacterium spp. strains. Lett Appl Microbiol. 2009; 48(2): 253 -260 18. Yeganeh M, Khanafari A, Fallahian MR, Sharifan A. Evaluation of potential of the biological preservators production by probiotic bacteries and determination of extracted compounds minimum inhibitory concentration. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7(5):371-380. 19. Sarani A, Sadeghi A, Khomeiri M, Maghsoudlou Y, Moayedi A, Ebrahimi M. Molecular identification and evaluation of antimicrobial effects of dominant LAB isolated from Tarkhineh and its bacteriocin-like substances on some foodborne microorganisms. Journal of Food Microbiology. 2019: 6(3):47-59. 20. Ghasemi M, Sadeghi E, Moradi S, Bashiry M, Mohammadi R. Antibacterial Effect of Nisin and Satureja edmondi Essential Oil Alone and In Combination with each other on Growth of Staphylococcus aureus in Hamburgers. J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 26 (145): 222-232. 21. Vongsawasdi P, Nopharatana M, Supanivatin P, Promchana M. Effect of nisin on the survival of Staphylococcus aureus inoculated in fish balls. As Journal of Agricultural Industry, 2012; 5(1): 52-60 22. Faghani Langroudi H, Soltani M, Kamali K, Ghomi MR, Hoseini SE, Benjakul S, Heshmatipour Z. Effect of Listeria monocytogenes inoculation, sodiuma cetate and nisin on microbiological and chemical quality of grass carp Ctenopharyngodon idella during refrigeration storage. African Journal of Biotechnology. 2011; 10(42): 8484-8490. 23. Alirezalu K, Hesari J, Besharati M, Yaghoubi M, Nemati Z, Malayeri H. The Effects of Nisin and Nisin-nanoparticles as Nitrite Replacement on Physicochemical, Microbiological, Sensory Properties and Shelf Life of Frankfurter Type Sausage. Research and innovation in food science and industry. 2020; 9(2):221-236. 24. Dehbandi A, Motallebi AA, Razavilar V, Pourgholam R. Effect of nicin z on some of spoilage chemical and bacterial properties in surimi of kilka (Clupeonella cultriventris caspia) stored in 4° C. Iranian Scientific Fisheries Journal. 2014; 23(3):41-56.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
محدثه شریفی
(نویسنده مسئول)
1     
هاتف آجودانی‌فر 2     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .