English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 70 بازدید ) ( 13 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : تأثیر تغذیه اولیه با پروبیوتیک وعسل بر عملکرد، سیستم ایمنی و جمعیت میکروبی روده جوجه‌های گوشتی
خلاصه مقاله : در اين مطالعه اثر تغذيه‌ی اولیه با پروبیوتیک و عسل بر عملکرد، سیستم ايمني و جمعیت میکروبي روده‌ی جوجه‌های گوشتي بررسی شداین آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 3 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل، تیمار شاهد (تحملh48 گرسنگی بعد از تفریخ)،تیمار آب آشامیدنیحاوی gr/l10 پروبیوتیک به مدت h48 پس از تفریخ، 3تیمار آب آشامیدنی حاوی %5عسل به مدت h48 بعد از تفریخ و تیمار آب آشامیدنی جاویgr/l10 پروبیوتیک و%5 عسل به مدت h48 بودند. نتایج نشان داد که تغذیه با تیمارهای آزمایشی تأثیری بر مصرف خوراک جوجه‌های گوشتی نداشت (p>0.05). جوجه‌هایی که با تیمار ترکیبی پروبیوتیک و عسل تغذیه شده بودند نسبت به گروه شاهد % 6/88 افزایش وزن بیشتری در سن 42 روزگی داشتند (ppp
کلمات کلیدی : پروبیوتیک، عسل، ایمنی، جمعیت میکروبی، جوجه‌گوشتی.
منابع : 1-               Henderson SN, Vicente JL, Pixley CM, Hargis BM, Tellez G. Effect of an early nutritional supplement on broiler performance. International Journal of Poultry Science. 2008;7(3):211-4. 2-               Batal AB, Parsons CM. Effect of fasting versus feeding oasis after hatching on nutrient utilization in chicks. Poultry Science. 2002; 81(6):853-9. 3-               Dan, M. The Importance of Early Nutrition in Poultry Development. Nutrition Line. 2010; http://www.diamondv.com/languages/en/wp-content/uploads/PoultryAdvisor_2010-06_EarlyNutrition.pdf 4-   Vargas FS, Baratto TR, Magalhães FR, Maiorka A, Santin E. Influences of breeder age and fasting after hatching on the performance of broilers. Journal of Applied Poultry Research. 2009; 18(1):8-14. 5-Rashed AA. Effects of Early Feed Restriction during Delayed Placement on the Performance and Gut Health of Broilers. A thesis presented to the faculty of the graduate college at the university of Nebraska.  2011. 5-                  Shinde Tamboli AS, Goel A, Mehra M, Rokade JJ, Bhadauria P, Yadav AS, Majumdar S, Bhanja SK. Delayed post-hatch feeding affects the performance and immunocompetence differently in male and female broiler chickens. Journal of Applied Animal Research. 2018; 46(1):306-13. 7-Zuhair HS, Mohd YK, Makpol S, Mohd YA. Antioxidant Capacities and Total Phenolic Contents Increase with Gamma Irradiation in Two Types of Malaysian Honey. Molecules. 2011; 16: 6378-6395. 8-Niu ZY, Liu FZ, Yan QL, Li WC. Effects of different levels of vitamin E on growth performance and immune responses of broilers under heat stress. Poultry science. 2009; 88(10):2101-7.  9- Varshney P, Dash SK, Goel A, Bhatia AK. Immuno modulatory effects of hot aqueous extract of Ocimum sanctum and Argemone mexicana Leaves in Chicken Model. Medicinal Plant Research. 2013; 27:3. 10-Guban J, Korver DR, Allison GE, Tannock GW. Relationship of dietary antimicrobial drug administration with broiler performance, decreased population levels of Lactobacillus salivarius, and reduced bile salt deconjugation in the ileum of broiler chickens. Poultry science. 2006;85(12):2186-94. 11-Sallam KI. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate, and sodium citrate in refrigerated sliced salmon. Food control. 2007;18(5):566-75. 12-Mountzouris KC, Tsirtsikos P, Kalamara E, Nitsch S, Schatzmayr G, Fegeros K. Evaluation of the efficacy of a probiotic containing Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus, and Pediococcus strains in promoting broiler performance and modulating cecal microflora composition and metabolic activities. Poultry science. 2007;86(2):309-17. 13- Babarinde SA, Oladunjoye IO, Ojebiyi OO, Oyedeji SA. Inclusion of honey bee slum gum in broiler chicken feed. International Journal of Agriculture and Biology. 2011;13(5). 14- León T M, Garrido G G, Castañeda D M, Rueda de A E. Early feeding to modify digestive enzyme activity in broiler chickens. Revista MVZ Córdoba. 2014;19(3):4316-27. 15- Noy YA, Sklan D. Energy utilization in newly hatched chicks. Poultry Science. 1999;78(12):1750-6. 16- Jha R, Singh AK, Yadav S, Berrocoso JF, Mishra B. Early nutrition programming (in ovo and post-hatch feeding) as a strategy to modulate gut health of poultry. Frontiers in veterinary science. 2019; 6:82. 17- Hamadani H, Alam Khan A, Banday MT, Hamadani A. Early chick feeding and in-ovo nutrition two managemental strategies to combat the effects of delayed feeding. International Journal of Modern Plant and Animal Sciences. 2013;1:123-41. 18- Panda AK, Bhanja SK, Sunder GS. Early post hatch nutrition on immune system development and function in broiler chickens. World's Poultry Science Journal. 2015 Jun;71(2):285-96. 19- Abou-Elnaga MK, Selim S. Influence of early feeding with different diet composition on performance and intestinal morphology of layer-type chicks during the brooding period. J. Anim. Feed Sci. 2018;27(3):268-75. 20- Rubio LA. Possibilities of early life programming in broiler chickens via intestinal microbiota modulation. Poultry science. 2019 Feb 1;98(2):695-706. 21- Dibner JJ, Knight C, Yi GF, Richards JD. Gut development and health in the absence of antibiotic growth promoters. Asian-australasian journal of animal sciences. 2007;20(6):1007-14. 22- Simon K, de Vries Reilingh G, Kemp B, Lammers A. Development of ileal cytokine and immunoglobulin expression levels in response to early feeding in broilers and layers. Poultry science. 2014;93(12):3017-27. 23- Shinde AS, Goel A, Mehra M, Rokade J, Bhadauria P, Mandal AB, Bhanja SK. Delayed post hatch feeding affectsperformance, intestinal morphology and expression pattern of nutrient transporter genes in egg type chickens. Journal of Nutrition & Food Sciences. 2015; 5(3):1. 24- Kogut MH, Swaggerty CL. Effects of prebiotics and probiotics on the host immune response. InDirect-Fed Microbials and Prebiotics for Animals 2012 (pp. 61-72). Springer, New York, NY. 25- Dhama K, Singh SD. Probiotics improving poultry health and production: an overview. Poultry Punch. 2010; 26(3):41. 26- Apajalahti JH, Kettunen H, Kettunen A, Holben WE, Nurminen PH, Rautonen N, Mutanen M. Culture-independent microbial community analysis reveals that inulin in the diet primarily affects previously unknown bacteria in the mouse cecum. Applied and environmental microbiology. 2002;68(10):4986-95. 27- Chee SH, Iji PA, Choct M, Mikkelsen LL, Kocher A. Characterisation and response of intestinal microflora and mucins to manno-oligosaccharide and antibiotic supplementation in broiler chickens. British poultry science. 2010;51(3):368-80. 28- Ng SC, Hart AL, Kamm MA, Stagg AJ, Knight SC. Mechanisms of action of probiotics: recent advances. Inflammatory bowel diseases. 2009;15(2):300-10. 29- Al-Jabri AA. Honey, milk and antibiotics. J Biotechnology, 2005; 4(13):1580-1584. 30- Brady NF, Molan PC. The sensitivity ofEnteropathogenic bacteria to the antibacterial activity of honey. The University Of Waikato Te Whare Wananga O Waikato. Department Of Biological Sciences. 2006.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
جعفر آشوری 1     
فرزاد باقرزاده کاسمانی 2     
مهران مهری 3     
محمود قزاقی 4     
حسنا حاجاتی
(نویسنده مسئول)
5     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .