English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 74 بازدید ) ( 3 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : بررسی امکان تولید گابا در ماست با استفاده از لاکتوباسیلوس‌برویس
خلاصه مقاله : گاما آمینوبوتریک‌اسید (گابا)یک مولکول زیست‌فعال بانقش‌هايفیزیولوژیک مختلف دربدن است. این مولکول بامهار تحریکات نورون وممانعت از رسیدن پیام‌های حاوي ترکیبات استرس‌زا باعث آرامش‌بخشی می‌شود و دردرمان بیماری‌های مختلف نقش موثري دارد. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دو متغیرمستقل، pH(4/6-4) و اسیدگلوتامیک (ppm600- 300) بر میزان زنده‌ مانی وقابلیت تولید گابا توسط باکتری‌ لاکتوباسیلوس‌برویس وپذیرش‌کلی ماست بود. مطابق با نتایج با افزایش میزان pHو اسیدگلوتامیک،زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک، میزان گابای تولیدی و پذیرش‌کلی به‌صورت معنی ­داری (Pلاکتوباسیلوس‌برویس، میزان گابا و پذیرش‌کلی) نشان داد حداکثر میزان زنده‌مانی log cfu/g7/727، میزان گابا (ppm342/9444) و امتیاز قابلیت پذیرش‌کلی 4/8367 پس از 28 روز نگهداری با 98/406 درصد مطلوبیت، در نمونه ماست پروبیوتیک تلقیح‌شده با لاکتوباسیلوس‌برویسکه حاوی ppm600 اسیدگلوتامیک و pH4/60 بود مشاهده شد. نتایج نشان داد با استفاده از باکتری‌های پروبیوتیک تولیدکننده گابا در فرمولاسیون ماست می‌توان ماست پروبیوتیک با خواص تغذیه‌ای مطلوب تولیدکرد و گام مثبتی در جهت تولید محصولات عملگرا و ارتقاء سلامتی مصرف‌کنندگان برداشت.
کلمات کلیدی : باکتری لاکتوباسیلوس‌برویس ، گابا، ماست
منابع : Park KB, Oh Sh. Production of yogurt with enhanced levels of gammaaminobutyric acid and valuable nutrients using lactic acid bacteria and germinated soybean extract. Bioresource Technology. 2007; 98(8): 1675–1679. Kheiri Yegane AzarB, Esmaeili A, RabbaniM. Cloning of glutamate decarboxylase and production of γ- aminobutyric acid from Lactobacillus brevisResearch inPharmaceutical Sciences2012; 7(5): 12-20. Imam MU, Azmi NH, Bhanger MI, Ismail N, Ismail M. Antidiabetic properties of germinated brown rice: A systematic reviewEvidenceBased complementary and Alternative Medicine. 2012; 32: 1-12. Li H, Qiu T, Huang G, Cao Y. Production of gammaaminobutyric acid by Lactobacillus brevis NCL912 using fed-batch fermentation. Microb. Cell Fact. 2010;9: 85. LeeEJ,LeeSP. Novel bioconversion of sodium glutamate to γ-Amino butyric acid by co-culture of Lactobacillus plantarum K154 in Ceriporia lacerata culture broth. Food Science and Biotechnology. 2014; 3(6): 1997-2005. MazzoliR, Bosco F, Mizrahi I, Bayer EA,PessioneE. Towards lactic acid bacteria-based biorefineries. Biotechnology Advance. 2014;32(7): 1216-1236. Feehily C, Karatzas K. Role of glutamate metabolism in bacterial responses towards acid and other stresses. Journal of applied microbiology. 2013; 114(1): 11-24. Li H, Cho YR, Chang JY. Medium optimization for production of gamma-aminobutyric acid by Lactobacillus brevis NCL912. Amino acids. 2010; 38(5): 1439-1445. Wu CH, Hsueh YH, Kuo JM, Liu SJ. Characterization of a Potential Probiotic Lactobacillus brevis RK03 and Efficient Production of γ-Aminobutyric Acid in Batch Fermentation. International journal Molecular Science. 2018; 19(1): 143. Kim JE, Kim JS, Song YC, Lee J, Lee SP. Novel bioconversion of sodium glutamate to γ-poly-glutamic acid and γ-amino butyric acid in a mixed fermentation using Bacillus subtilis HA and Lactobacillus plantarum K154. Food Science and Biotechnology. 2014; 23(5): 1551- 1559. KomatsuzakiN,ShimaJ,KawamotoaS, MomosedH, KimurabT.Production of γ-aminobutyric acid (GABA) by Lactobacillus paracasei isolated from traditional fermented foods. Food Microbiol. 2005; 22(6):497-504. Sharafi S, Nateghi L, Eyvazzade O, Ebrahimi Taj abadi M. Optimization and evaluation of textural properties of ultra-filtrated low-fat cheese containing galactomannan and Novagel gum. Mljekarstvo. 2019; 69(4): 239-250. Shan Y, Man CX, Han X, Li L, Guo Y. Evaluation on improved γ-aminobutyric acid production in yogurt using Lactobacillus plantarum NDC75017. Journal of Dairy Science. 2015; 98: 1-12. Karimi R, Amiri-Rigi A. Selective enumeration of probiotic microorganisms in cheese. Food Microbiology. 2011; 29(1): 1-9. Zarei F, Nateghi L, Eshaghi M, Taj Abadi Ebrahimi M. Optimization of Gamma-Aminobutyric Acid Production in Probiotics Extracted from Iranian Dairy Products Using MRS and Whey Protein Media. Applied Food Biotechnology. 2018; 5(4): 233-242. Luckow TV, Sheehan G, Fitzgerald B, Declahunty A. Exposure health in formation and C., flavor masking strategics for improving the sensory quality of probiotic juice. Appetitle. 2006; 47: 315-323. Talwalkar A, Miller CW, Kailasapathy K, Nguyen MH. Effect of packaging materials and dissolved oxygen on the survival of probiotic bacteria in yoghurt. International Journal of Food Science and Technololgy. 2004; 39(6):605-11. Natalia CA, Patricia BZ, Luciana FF, Juliana CA, Izildinha M, Ariene GF, Darlila AG. Characterization of fresh cheese with addition of probiotics and prebiotics. Journal of Life Sciences. 2013; 7(2), 189- 195. طاهرزاده م، اسماعیلی ا، ربانی م. 1393. تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتری‌های اسیدلاکتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1393؛16(8): 46. Yamaguchi S, Ninomiya K. Umami and food palatability. Journal of Nutrition. 2000; 130: 921–926. Sharafi Sh, Nateghi L, Yousefi, SH. The effect of different pH, concentrations of glutamic acid and salt on non-protein nitrogen compounds, survival and overall acceptance of low-fat probiotic cheese. Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering. 2021; 13(3); 230-261. Zarei F, Nateghi L, Eshaghi M, Taj Abadi Ebrahimi M. Optimization of Gamma-Aminobutyric Acid Production in Probiotics Extracted from Iranian Dairy Products Using MRS and Whey Protein Media. Applied Food Biotechnology. 2018; 5(4): 233-242. Lu X, Chen Z, Gu Z, Han Y. Isolation of γ-aminobutyric acid-producing bacteria and optimization of fermentative medium. Biochemical Engineering Journal. 2008; 41: 48-52. Tamura T, Noda M, Ozaki M, Maruyama M, Matoba Y, Kumagai T. Establishment of an efficient fermentation system of gammaaminobutyric acid by a lactic acid bacterium,Enterococcus avium G-15, isolated from carrot leaves. Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2010; 33(10):1673-1679. Tajabadi N, Ebrahimpour A, Baradaran A, Rahim RA, Mahyudin NA, Manap MYA, Bakar FA, Saari N. Optimization of γ- aminobutyric acid production by Lactobacillus plantarum Taj-Apis362 from honeybees. Molecules. 2015; 20(4): 6654-6669. Kim NY, Ji GE. Characterization of the Production of Biogenic Amines and Gamma-Aminobutyric Acid in the Soybean Pastes Fermented by Aspergillus oryzae and Lactobacillus brevis. Journal of microbiology and biotechnology. 2015; (4)25: 464-468. ChoYR, Chang JY,ChangHC. Production of gamma-aminobutyric acid (GABA) by Lactobacillus buchneri isolated from kimchi and its neuroprotective effect on neuronal cells.Journal of Microbiology and Biotechnology. 2007; 17(1): 104-109. Aziznia S, Khosrowshahi A, Madadlou A, Rahimi J. Whey protein concentrate and gum tragacanth as fat replacers in nonfat yogurt: chemical, physical, and microstructural properties. Journal of Dairy Science. 2008; 91(7): 2545-2552. Nateghi L, Roohinejad S, Totosaus A, Mirhosseini H, Shuhaimi M, Meimandipour A, Manap MYA. Optimization of textural properties and formulation of reduced fat Cheddar cheeses containing fat replacers. Journal of Food Agriculture & Environment. 2012; 10(2): 46-54. Tung YT, Lee BH, Liu CF, Pan TM. Optimization of culture condition for ACEI and GABA production by lactic acid bacteria. Journal of food science. 2011; 76: 585-591.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
لیلا ناطقی
(نویسنده مسئول)
2     
پریسا پارساپور 1     
پیمان رجایی 3     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .