English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 67 بازدید ) ( 8 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : بررسی اثر لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم به‌عنوان مکمل پروبیوتیکی برروی سرطان روده‌ی تحت تاثیر غذای چرب در رت
خلاصه مقاله : هدف از این مطالعه بررسی اثر غذای چرب بر بافت روده‌ی بزرگ و همچنین ارزیابی اثرات و چگونگی عملکرد لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم بر سرطان روده‌ی بزرگ در مقایسه با داروی ‌شیمی‌‌در مانی ‌می‌باشد. 25 رت تهیه شده از انستیتو پاستور ایران به 5 گروه تقسیم شدند: رت‌های گروه شاهد منفی آب و غذای معمولی دریافت کردند و گروه غذای چرب فقط غذای حاوی روغن مصرف کرده کردند ودر گروه‌های دیگر سرطان روده از طریق افزودن سدیم دکستران سولفات به آب آشامیدنی و تزریق آزوکسی متان و مصرف همزمان غذای‌چرب ایجاد شد. گروه شاهد توموری بعد از ایجاد سرطان تیماری دریافت نکردند، گروه لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم با این میکروارگانیسم گاواژ شده و گروه ‌شیمی‌‌درمانی 5 فلورواوراسیل دریافت کردند. میزان سایتوکاین‌های اینترفرون گاما، اینترلوکین 4 و فاکتور رشد تغییردهنده‌ی بتا در سرم خون رت‌ها بررسی شد و بررسی پاتولوژی بافت روده‌ها از طریق رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین انجام شد. بررسی حاضر نشان داد مصرف غذای چرب سبب ایجاد پولیپ در روده‌ی رت‌ها شده و مصرف منظم لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم، مانند تزریق داروی ‌شیمی‌‌درمانی سبب افزایش اینترفرون گاما و اینترلوکین 4 شده و میزان فاکتور رشد تغییر دهنده‌ی بتا را کاهش می‌دهد. همچنین، بررسی پاتولوژی گویای آپوپتوز سلول‌های سرطانی در گروه‌های دریافت کننده‌ی لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم و داروی ‌شیمی‌‌درمانی بود. مصرف چربی در پیشرفت بیماری‌های گوارشی از جمله آدنوما و انواع پولیپ روده تاثیر دارد و استفاده‌ی دوز مناسب پروبیوتیک‌ها از جمله لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم باعث بهبود سرطان روده‌ی بزرگ می‌شود.
کلمات کلیدی : پروبیوتیک، سایتوکاین، سرطان روده، غذای چرب
منابع : 1.             AFRC RF. Probiotics in man and animals. Journal of applied bacteriology. 1989 May;66(5):365-78. 2.             Vaughan EE, de Vries MC, Zoetendal EG, Ben-Amor K, Akkermans ADL, de Vos WM. The intestinal LABs. Lactic Acid Bacteria: Genetics, Metabolism and Applications. 2002;341–52. 3.             An J, Ha E-M. Combination therapy of Lactobacillus plantarum supernatant and 5-fluouracil increases chemosensitivity in colorectal cancer cells. Journal of microbiology and biotechnology.2016;26(8):1490503. 4.             Mann G V, Spoerry A. Studies of a surfactant and cholesteremia in the Maasai. The American journal of clinical nutrition. 1974;27(5):464–9. 5.             Itou T. Functional benefits from lactic acid bacteria used in cultured milk. Anim Sci J. 1992;63:1276–89. 6.             Rossi M, Amaretti A, Raimondi S. Folate production by probiotic bacteria. Nutrients. 2011;3(1):118–34. 7.             Yu A-Q, Li L. The potential role of probiotics in cancer prevention and treatment. Nutrition and cancer.2016;68(4):535–44. 8.             Fernandez E, La Vecchia C, Talamini R, Negri E. Joint effects of family history and adult life dietary risk factors on colorectal cancer risk. Epidemiology. 2002;13(3):360–3. 9.             Howe GR, Aronson KJ, Benito E, Castelleto R, Cornée J, Duffy S, et al. The relationship between dietary fat intake and risk of colorectal cancer: evidence from the combined analysis of 13 case-control studies. Cancer Causes & Control. 1997;8(2):215–28. 10.          Zaidi MR. The interferon-gamma paradox in cancer. Journal of Interferon & Cytokine Research.2019;39(1):30–8. 11.          Saunier EF, Akhurst RJ. TGF beta inhibition for cancer therapy. Current cancer drug targets.2006;6(7):56578. 12.          Pasche B. Role of transforming growth factor beta in cancer. Journal of cellular physiology.2001;186(2):153–68. 13.          Bierie B, Moses HL. TGF-β and cancer. Cytokine & growth factor reviews. 2006;17(1–2):29–40. 14.          Todaro M, Lombardo Y, Francipane MG, Alea MP, Cammareri P, Iovino F, et al. Apoptosis resistance in epithelial tumors is mediated by tumor-cell-derived interleukin-4. Cell Death & Differentiation2008;15(4):762–72. Available from: https://doi.org/10.1038/sj.cdd.4402305 15.          Candela M, Turroni S, Biagi E, Carbonero F, Rampelli S, Fiorentini C, et al. Inflammation and colorectal cancer, when microbiota-host mutualism breaks. World journal of gastroenterology: WJG. 2014;20(4):908. 16.          Barman M, Unold D, Shifley K, Amir E, Hung K, Bos N, et al. Enteric salmonellosis disrupts the microbial ecology of the murine gastrointestinal tract. Infection and immunity. 2008;76(3):907–15. 17.          Kumar RS, Kanmani P, Yuvaraj N, Paari KA, Pattukumar V, Thirunavukkarasu C, et al. Lactobacillus plantarum AS1 isolated from south Indian fermented food Kallappam suppress 1, 2-dimethyl hydrazine (DMH)-induced colorectal cancer in male Wistar rats. Applied biochemistry and biotechnology.2012;166(3):620–31. 18.          Nimgampalle M, Kuna Y. Anti-Alzheimer properties of probiotic, Lactobacillus plantarum MTCC 1325 in Alzheimer’s disease induced albino rats. Journal of clinical and diagnostic research: JCDR.2017;11(8):KC01. 19.          National Research Council (US) Committee for the Update of the Guide for the Care and Use of Laboratory Animals. Guide for the Care and Use of Laboratory Animals,. 2011. 20.          Wu M-J, Chang C-J. High fat diet-induced breast cancer model in rat. Bio-protocol. 2016;6(13):1852. 21.          Manjamalai A, Grace VM. Antioxidant activity of essential oils from Wedelia chinensis (Osbeck) in vitro and in vivo lung cancer bearing C57BL/6 mice. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention.2012;13(7):3065–71. 22.          Rees GS, Gee CK, Ward HL, Ball C, Tarrant GM, Poole S, et al. Rat tumour necrosis factor-alpha: expression in recombinant Pichia pastoris, purification, characterization and development of a novel ELISA. European cytokine network. 1999;10(3):383–92. 23.          Hijová E, Szabadosova V, Štofilová J, Hrčková G. Chemopreventive and metabolic effects of inulin on colon cancer development. Journal of veterinary science. 2013;14(4):387–93. 24.          Larypoor M, Bayat M, Zuhair MH, Akhavan Sepahy A, Amanlou M. Evaluation of The Number of CD4(+) CD25(+) FoxP3(+) Treg Cells in Normal Mice Exposed to AFB1 and Treated with Aged Garlic Extract. Cell journal. 2013;15(1):37–44. Available from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23700559 25.          Satia-Abouta J, Galanko JA, Potter JD, Ammerman A, Martin CF, Sandler RS. Associations of total energy and macronutrients with colon cancer risk in African Americans and Whites: results from the North Carolina colon cancer study. American journal of epidemiology. 2003;158(10):951–62. 26.          Keamey J, Giovannucci E, Rimm EB, Ascherio A, Stampfer MJ, Colditz GA, et al. Calcium, vitamin D, and dairy foods and the occurrence of colon cancer in men. American journal of epidemiology.1996;143(9):90717. 27.          PARSAEI MM, Misaghi A, AKHONDZADEH A, ZAHRAEI ST, Modaresi MH, Gandomi H, et al. EFFECT OF LACTOBACILLUS CASEI AND LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS ON GROWTH AND ENTEROTOXIN PRODUCTION OF STAPHYLOCOCCUS AUREUS. 2011; 28.          Larypoor M, Akhavan Sepahy E, Tabatabaee Alavi A. Investigating the Effect of Synergistic Glycyrrhiza glabra and Astraglus gossypinus on Improvement of Gastrointestinal Wound in Rats. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2020;14(4):314–41. 29.          Drisko JA, Giles CK, Bischoff BJ. Probiotics in health maintenance and disease prevention. Alternative Medicine Review. 2003;8(2):143–55. 30.          Trinchieri G. Interleukin-12: a cytokine produced by antigen-presenting cells with immunoregulatory functions in the generation of T-helper cells type 1 and cytotoxic lymphocytes. 1994; 31.          Ni L, Lu J. Interferon gamma in cancer immunotherapy. Cancer medicine. 2018;7(9):4509–16. 32.          Wang F, Xu J, Zhu Q, Qin X, Cao Y, Lou J, et al. Downregulation of IFNG in CD4+ T cells in lung cancer through hypermethylation: a possible mechanism of tumor-induced immunosuppression. PLoS One. 2013;8(11):e79064. 33.          Huffaker TB, Hu R, Runtsch MC, Bake E, Chen X, Zhao J, et al. Epistasis between microRNAs 155 and 146a during T cell-mediated antitumor immunity. Cell reports. 2012;2(6):1697–709 34.          Derynck R, Akhurst RJ, Balmain A. TGF-β signaling in tumor suppression and cancer progression. Nature genetics. 2001;29(2):117–29. 35.          Arteaga CL. Inhibition of TGFβ signaling in cancer therapy. Current opinion in genetics & development.2006;16(1):30–7. 36.          Isaka Y, Brees DK, Ikegaya K, Kaneda Y, Imai E, Noble NA, et al. Gene therapy by skeletal muscle expression of decorin prevents fibrotic disease in rat kidney. Nature medicine. 1996;2(4):418–23. 37.          Soltani Kordsholi MH, Moazamian E, Kalani M. Effect of Lactobacillus reuteri cell wall and cytoplasmic extract on stimulating of IL-4 and IFN γ cytokines production. Biological Journal of Microorganisms. 2019;8(31):71–80. 38.          Camp BJ, Dyhrman ST, Memoli VA, Mott LA, Barth RJ. In situ cytokine production by breast cancer tumor-infiltrating lymphocytes. Annals of Surgical Oncology [Internet]. 1996 Mar;3(2):176–84. Available from: http://link.springer.com/10.1007/BF02305798 39.          Aspord C, Pedroza-Gonzalez A, Gallegos M, Tindle S, Burton EC, Su D, et al. Breast cancer instructs dendritic cells to prime interleukin 13–secreting CD4+ T cells that facilitate tumor development. Journal of Experimental Medicine. 2007;204(5):1037–47. 40.          Son GS, Ryu WS, Kim HY, Woo SU, Park KH, Bae JW. Immunologic response to mistletoe extract (Viscum album L.) after conventional treatment in patients with operable breast cancer. Journal of Breast Cancer. 2010;13(1):14–8.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
محدثه لاری‌پور
(نویسنده مسئول)
1     
کیمیا شمس 2     
فروغ حاتمی 3     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .