English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 468 بازدید ) ( 54 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی اثرات پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا برشاخص‌های، بیوشیمیایی خون و جمعیت باکتریایی روده بچه فیل ماهی
خلاصه مقاله : هدف از این پژوهش بررسی اثرات پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا بر شاخص‌های بیوشیمیایی خون و جمعیت باکتریایی روده بچه فیل ماهی می­باشد. به همین منظور تعداد 840 قطعه بچه فیل ماهی با میانگین وزنی 5± g30  در 12 تانک 2400 لیتری با تعداد 70 عدد در هر تانک توزیع شدند و با سطوح مختلف 0 (شاهد)، 300 (تیمار 1)، 400 (تیمار 2) و 500 (تیمار 3) میلی­گرم پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش خون‌گیری به منظور اندازه گیری شاخص‌های خون و جداسازی سرم جهت ارزیابی شاخص‌های بیوشیمیایی انجام شد. نتایج نشان داد که مصرف پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا در جیره تأثیر معنی­داری بر غلظت هماتوکریت، هموگلوبین، گلبول قرمز، حجم متوسط گلبول قرمز، میانگین هموگلوبین گلبول‌ها و میانگین غلظت هموگلوبین گلبول‌ها نداشت اما تعداد گلبول­های سفید را افزایش داد. همچنین با افزایش سطح مصرف پروتئین هیدرولیز شده میزان آلبومین، پروتئین کل، ایمنوگلوبین و فعالیت سیستم کمپلمان افزایش یافت به­طوری که مطلوبترین نتیجه در تیمار 500 میلی­گرم پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا در کیلوگرم خوراک مشاهده شد که اختلاف معنی­داری با گروه شاهد داشت (05/0>p). غلظت گلوکز، تری­گلسیرید و کلسترول روندی کاهشی را نشان داد و فعالیت آنزیم­های کبدی آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز تحت تاثیر پروتئین هیدرولیز شده قرار نگرفت. همچنین نتایج جمعیت باکتریایی روده نشان داد که تعداد لاکتوباسیل­ها در تیمار تغذیه شده با mg500 پروتئین هیدرولیز شده در کیلوگرم خوراک به­طور معنی­داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>p).  با توجه به نتایج پژوهش حاضر استفاده از پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کانولا می­تواند سیستم ایمنی و جمعیت باکتریایی روده  فیل ماهی را بهبود بخشد.
کلمات کلیدی : پروتئین هیدرولیز کنجاله کانولا، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، فیل ماهی
منابع : 1.   Pillay T. Aquaculture principles and practices. Fishing news books. Blackwell Scientific Publications Ltd. Oxford, UK; 1990 2.   Miles RD, Chapman FA. The benefits of fish meal in aquaculture diets. EDIS. 2006;2006(12). 3.   Boyd C. Overview of aquaculture feeds: Global impacts of ingredient use.  Feed and feeding practices in aquaculture: Elsevier; 2015. p. 3-25 4.   Xu Q, Wang C, Zhao Z, Luo L. Effects of replacement of fish meal by soy protein isolate on the growth, digestive enzyme activity and serum biochemical parameters for juvenile Amur sturgeon (Acipenser schrenckii). Asian-Australasian journal of animal sciences. 2012;25(11):1588 5.   Buchanan J, Sarac H, Poppi D, Cowan R. Effects of enzyme addition to canola meal in prawn diets. Aquaculture. 1997;151(1-4):29-35. 6.   Enami H. A review of using canola/rapeseed meal in aquaculture feeding. Journal of Fisheries and Aquatic Science. 2011;6(1):22 7.   Higgs D, Dosanjh B, Prendergast A, Beames R, Hardy R, Riley W. Use of Rapeseed/Canola Protein ProductsNutrition and utilization technology in aquaculture. 1995:130 8.   Francis G, Makkar HP, Becker K. Antinutritional factors present in plant-derived alternate fish feed ingredients and their effects in fish. Aquaculture. 2001;199(3-4):197-227 9.   OvissipourM, Safari R, Motamedzadegan A, Shabanpour B. Chemical and biochemical hydrolysis of Persian sturgeon (Acipenser persicus) visceral protein. Food and Bioprocess Technology. 2012;5(2):460-5 10. Mohseni M, Pourali HR, Kazemi R, Bai SC. Evaluation of the optimum dietary protein level for the maximum growth of juvenile beluga (Huso huso L. 1758). Aquaculture research. 2014;45(11):1832-41 11. Hassankiadeh MN, Khara H, Sadati MAY, Parandavar H. Effects of dietary fish oil substitution with mixed vegetable oils on growth and fillet fatty acid composition of juvenile Caspian great sturgeon (Huso huso). Aquaculture International. 2013;21(1):143-55 12. Halver J. Fish Nutrition. Academic Press, London. 1989:798 p 13. Webster CD, Lim C. Introduction to fish nutrition. Nutrient requirements and feeding of finfish for aquaculture. 2002:1-27 14. Ostaszewska T, Kamaszewski M, Grochowski P, Dabrowski K, Verri T, Aksakal E, et al. The effect of peptide absorption on PepT1 gene expression and digestive system hormonesin rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Molecular & Integrative Physiology. 2010;155(1):107-14 15. Feldman BF, Zinkl JG, Jian NC. Schalm's veterinary hematology. Lippincott Williams and Wilkins publicationPhiladelphia, USA 2000: 32p 16. Borges A, Scotti LV, Siqueira DR, Jurinitz DF, Wassermann GF. Hematologic and serum biochemical values for jundiá (Rhamdia quelen). Fish Physiology and Biochemistry. 2004;30(1):21-5 17. Shahsavani D, Mohri M, Kanani HGDetermination of normal values of some blood serum enzymes in Acipenser stellatus Pallas. Fish physiology and biochemistry. 2010;36(1):39-43 18. Mahious A, Gatesoupe F, Hervi M, Metailler R, Ollevier F. Effect of dietary inulin and oligosaccharides as prebiotics for weaning turbot, Psetta maxima (Linnaeus, C. 1758). Aquaculture International. 2006;14(3):219-29 19. Peter H, Sneath A. Bergeys manual of systematic. Bacteriology. 1986;2:1104-54 20. Cheng A-C, Chen C-Y, Liou C-H, Chang C-F. Effects of dietary protein and lipids on blood parameters and superoxide anion production in the grouper, Epinephelus coioides (Serranidae: Epinephelinae). ZOOLOGICAL STUDIES-TAIPEI-. 2006;45(4):492 21.Cho S-J, Juillerat MA, Lee C-H. Cholesterol lowering mechanism of soybean protein hydrolysate. Journal of agricultural and food chemistry. 2007;55(26):10599-604 22. Nagaoka S, Futamura Y, Miwa K, Awano T, Yamauchi K, Kanamaru Y, et al. Identification of novel hypocholesterolemic peptides derived from bovine milk β-lactoglobulin. Biochemical and Biophysical Research Communications. 2001;281(1):11-7 23. Heath AG. Water pollution and fish physiology: CRC press; 1995 24. Tapal A, Tiku PK. Nutritional and nutraceutical improvement by enzymatic modification of food proteinsEnzymes in food biotechnology: Elsevier; 2019. p. 471-81 25. Bu X, Chen A, Lian X, Chen F, Zhang Y, Muhammad I, et al. An evaluation of replacing fish meal with cottonseed meal in the diet of juvenile Ussuri catfish Pseudobagrus ussuriensis: Growth, antioxidant capacity, nonspecific immunity and resistance to Aeromonas hydrophila. Aquaculture. 2017;479:829-37 26. Emre N, Güroy D, Yalım FB, Emre Y, Güroy B, Mantoğlu S, et al. Growth performance, body composition, haematological and serum parameters tofish meal replacement by soybean meal and cottonseed meal in Russian sturgeon (Acipenser gueldenstaedtii). Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research. 2018;4(3):169-76 27. Goss G, Wood C. The effects of acid and acid/aluminum exposure on circulating plasma cortisol levels and other blood parameters in the rainbow trout, Salmo gairdneri. Journal of Fish Biology. 1988;32(1):63-76 28. Zhou QC, Yue YR. Effect of replacing soybean meal with canola meal on growth, feed utilization and haematological indices of juvenile hybrid tilapia, Oreochromis niloticus× Oreochromis aureus. Aquaculture Research. 2010;41(7):982-90 29. Tang H-g, Wu T-x, Zhao Z-y, Pan X-d. Effects of fish protein hydrolysate on growth performance and humoral immune response in large yellow croaker (Pseudosciaena crocea R.). Journal of Zhejiang University Science B. 2008;9(9):684-90 30. Karimzadeh S, Rezaei M, Yansari AT. Effects of different levels of canola meal peptides on growth performance and blood metabolites in broiler chickens. Livestock Science. 2017;203:37-40 31. Racicot J, Gaudet M, Leray C. Blood and liver enzymes in rainbow trout (Salmo gairdneri Rich.) with emphasis on their diagnostic use: Study of CCl4 toxicity and a case of Aeromonas infection. Journal of fishBiology. 1975;7(6):825-35


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
محمود رضا ابراهیم نژاد عربی 1     
رضا چنگیزی
(نویسنده مسئول)
2     
سید مهدی حسینی فرد 3     
صابر وطندوست 4     
شایان قبادی 5     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .