Applied Microbiology in Food Industry
میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
Basic Sciences
http://amfi.ir
1
admin
2476-3403
2476-3143
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1401
3
1
gregorian
2022
6
1
8
1
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر ضدمیکروبی نایسین استخراج شده از لاکتوکوکوس لاکتیس جدا شده از شیر بز بر برخی باکتریهای عامل فساد مواد غذایی
Antimicrobial effect of nisin extracted from Lactococcus lactis isolated from goat milk on some bacteria causing food spoilage
میکروبیولوژی مواد غذایی
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">نایسین یک باکتریوسین، با دامنه عملکرد وسیع علیه باکتریهای بیماریزای غذایی است. </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">مضرات</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">نگهدارندههای</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">شیمیایی در موادغذایی،</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">توجه محققان را</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">به مواد</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">طبیعی، از جمله نایسین جلب کرده</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">است. </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">در این پژوهش</span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">، </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">خاصیت ضدمیکروبی نایسین استخراج شده از <i>لاکتوکوکوس لاکتیس</i> جدا شده از شیر بز، ارزیابی شد. </span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:Zar">10</span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar""> نمونه شیر بز از اطراف شهرستان کرمان، تحت شرایط سترون جمعآوری و باکتریهای <i>لاکتوکوکوس لاکتیس</i></span></span> <span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">روی محیط انتخابی </span></span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">Eliker-Trimethoprim</span></span> <span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">جدا شدند. سپس، آزمونهای بیوشیمیایی برای شناسایی سویههای جداشده، انجام شد. برای تایید ژن نایسین از واکنش زنجیرهای پلیمراز با پرایمرهای اختصاصی استفاده شد. برای تأیید وجود نایسین استخراج شده باکتریایی، از </span></span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">HPLC</span></span><span style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar""> استفاده شد. خاصیت ضدباکتریایی نایسین با روش </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">انتشار از دیسک</span></span> <span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">بر </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">علیه سویههای استاندارد <i>استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس</i>، <i>اسینتوباکتر بومانی</i> و <i>سودوموناس</i></span></span> <i><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">آئروژینوزا بررسی و </span></span></i><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">سپس </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">حداقل غلظت ممانعتکننده باکتریوسین با روش تهیهی رقتهای متوالی در میکروتیترپلیت </span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">انجام شد</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">. یکی از 4 سویهی جداشدهی <i>لاکتوکوکوس لاکتیس</i> تخلیص</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">و شناسایی شد و تحت شرایط بهینهی رشد برای بررسی بیشتر انتخاب شد. حضور ژن نایسین در <i>لاکتوکوکوس لاکتیس</i> با پرایمر اختصاصی و روش واکنش زنجیرهای پلیمراز </span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">تائید شد. </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">مقدار</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">پروتئین نایسین تولید شده </span></span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">mg/kg</span></span> 41/5<span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar""> </span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">بود. قطر هاله عدم رشد، به ترتیب برای باکتریهای </span></span><i><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس،</span></span></i><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar""> <i>اسینتوباکتر بومانی </i>و <i>سودوموناس آئروژینوزا</i> برابر با </span></span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">mm</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar""> 13، 17 ،14 و 0 </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">و حداقل غلظت ممانعتکننده ی رشد نایسین استخراج شده برای باکتریهای یادشده در رقتهای <sup>5-</sup></span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">10</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">،<sup> </sup></span></span><sup><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">6-</span></span></sup><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">10</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">، <sup>5-</sup></span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">10</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">، <sup>1-</sup></span></span><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">10 </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">مشاهده شد. بنابراین، نایسین استخراج شده از</span></span> <i><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">لاکتوکوکوس لاکتیس</span></span></i><span lang="AR-SA" style="font-size:12.0pt"><span style="font-family:"B Zar"">، میتواند جایگزین مناسبی برای نگهدارندههای شیمیایی باشد. </span></span></span></span></span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">Nisin is a biological bacteriocin with many functions against food pathogenic bacteria. The disadvantages of chemical preservatives in foods have attracted attention to natural preservatives such as nisin. This study evaluated the antimicrobial properties of nisin extracted from <i>Lactococcus lactis</i> isolated from goat milk. Ten goat milk samples were collected from around Kerman city under sterile conditions, and <i>Lactococcus lactis</i> were isolated in the selected environment of Eliker-trimethoprim. Biochemical tests were used to Strain identification</span></span> <span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">and nisin gene confirm by polymerase chain reaction with specific primers was used. </span></span><span lang="EN" style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">HPLC method was used to confirm the presence of nisin using bacterially extracted proteins.</span></span> <span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">The antibacterial properties of nisin were performed by disk diffusion agar method against <i>Staphylococcus aureus</i>, <i>Bacillus cereus</i>, <i>Acinetobacter baumannii</i>, and <i>Pseudomonas aeruginosa</i>. The minimum inhibitory concentration of bacteriocin was performed by</span></span> <span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">Provide serial dilution in a microtiter plate. One of the four strains of <i>Lactococcus</i> <i>lactis</i> was identified and selected with the best growth conditions for further investigation. The presence of the nisin gene in <i>Lactococcus lactis</i> was confirmed by a specific primer and polymerase chain reaction method. The amount of nisin produced protein was 41.5 mg/kg. The diameter of inhibitory zone for <i>Staphylococcus aureus</i>, <i>Bacillus cereus</i>, <i>Acinetobacter baumannii,</i> and <i>Pseudomonas aeruginosa</i> were 13, 17, 14, and 0, respectively, and minimum inhibitory concentrations for extracted nisin were in dilutions of 10<sup>-5</sup>, 10<sup>-6</sup>, 10<sup>-5</sup> and 10<sup>-1</sup>, respectively. Therefore, nisin extracted from <i>Lactococcus lactis</i> in goat milk can be a suitable substitute for chemical preservatives.</span></span></span></span></span></div>
نایسین, خاصیت ضدمیکروبی, شیر بز, کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا, لاکتوکوکوس لاکتیس
Antimicrobial properties, nisin, Goat milk, High-performance liquid chromatography, Lactococcus lactis
28
41
http://amfi.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=1
هما
خراسانی
100319475328460040
100319475328460040
No
نادیا
کاظمی پور
100319475328460041
100319475328460041
Yes
سید منصور
میبدی
100319475328460042
100319475328460042
No
سید محمد رضا
خوشرو
100319475328460043
100319475328460043
No
محمد مهدی
متقی
100319475328460044
100319475328460044
No