TY - JOUR T1 - The effect of feeding encapsulated microalgae on intestinal microflora, blood anti-oxidant status, and meat quality of broiler chickens TT - تاثیر تغذیه ریزجلبک کپسوله شده بر جمعیت میکروبی روده، وضعیت آنتی‌اکسیدانی خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی JF - amfijrn JO - amfijrn VL - 8 IS - 1 UR - http://amfi.ir/article-1-33-fa.html Y1 - 2022 SP - 73 EP - 84 KW - Spirulina KW - anti-oxidant KW - intestinal microbial population KW - meat quality. N2 - پژوهش حاضر، برای بررسی اثر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس کپسوله بر جمعیت میکروبی روده، وضعیت آنتی‌اکسیدانی و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی انجام شد. این پژوهش، در قالب طرح کاملا تصادفی، بر روی مخلوط دو جنس انجام شد. تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (مخلوط دو جنس) سویه تجاری راس 308 به 4 تیمار، 4 تکرار گروه بندی شدند و 10 قطعه جوجه به هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل، جیره پایه (بدون افزودنی)، جیره پایه به‌علاوه 0/3، 0/6 یا 0/9 % پودر اسپیرولینا کپسوله‌شده بود. تغذیه جیره حاوی 0/9 % پودر اسپیرولینای کپسوله سبب کاهش جمعیت کلی‌فرم‌ها در ایلئوم جوجه‌های گوشتی شد (< 0.05p). تغذیه جیره‌های حاوی 0/6 یا 0/9 % پودر اسپیرولینای کپسوله سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل‌ها در ایلئوم و افزایش فعالیت سوپراکسیددیسموتاز خون جوجه‌های گوشتی شد (0/05P<). استفاده از پودر اسپیرولینای کپسوله‌ در سطح 0/9 % سبب کاهش میزان مالون دی‌آلدئید در گوشت ران جوجه‌های گوشتی در طی 30 روز پس از کشتار شد (< 0.05p). به‌طورکلی، نتایج این آزمایش نشان داد که تغذیه ریزجلبک اسپیرولینای کپسوله به جوجه‌های گوشتی در سطح 0/9 %، سبب بهبود وضعیت آنتی‌اکسیدانی بدن پرنده، کاهش جمعیت میکروب‌های مضر در روده و کاهش اکسیداسیون گوشت ران جوجه‌های گوشتی در مدت 30 روز پس از کشتار شد. M3 ER -