|
1
|
بهینهسازی اثر سویههای Bacillus cereusسویه zk2و Bacillus thuringiensisسویه ILBB224جداشده از لجن لبنی در کاهش هیستامین به روش الایزا در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش رویه سطح پاسخ
|
( 1728 بازدید )
( 95 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
آمینهای بیوژنیک ترکیبات مهم برای عملکردهای فیزیولوژیکی و متابولیکی در تمام ارگانیسمهای زنده هستند که در اثر متابولیسم برخی از اسیدهای آمینه و واکنش دکربوکسیلاسیون در طول تخمیر و یا فساد مواد غذایی تولید میشوند.کنترل تجمع آمینها در فراوردههای تخمیری که بخش اعظم آمینهای بیوژن در مواد غذایی را هیستامین تشکیل میدهد یکی از چالشهای حاضر در صنعت غذا میباشد. محدود نمودن رشد میکروبی و فعالیت دکربوکسیلازی میکروارگانیسمها با استفاده از سویههایی که فاقد آنزیم آمینواسید دکربوکسیلاز بوده و یا سویههای اکسیدکننده آمینها در کشتهای آغازگر از روشهای کنترل تشکیل آنها میباشند. به منظور افزایش کنترل مواد غذایی و احتمالاً برای کمک به روشن شدن نقش هیستامین در رژیم غذایی برای سلامت انسان، امروزه از روشهای سریع و تحلیلی آسان و مقرون بهصرفه مانند روش الایزا برای تعیین کمی آمینهای بیوژنیک استفاده میشود. لذا در این پژوهش اثر دوسویه باسیلوس سرئوسzk2و باسیلوس تورنجینسیسILBB224جداشده از لجن لبنی بهتنهایی و همراه با کشت آغازگر پنیر در کاهش هیستامین به دو صورت کیفی و کمی موردبررسی قرار گرفت. بررسی کیفی از طریق آزمایش دکربوکسیلاسیون سویههای باکتریایی در محیط لیزین دکربوکسیلاز براثانجام پذیرفت. نتایج حاکی از آن بود که سویهها فاقد آنزیم دکربوکسیلاز بوده و قادر به شکستن گروه کربوکسیل از اسیدآمینه نمیباشند. با مصرف قند و تولید اسید، رنگ محیط کشت را به رنگ زرد تغییر دادند. همچنین، تأثیر سویههای باسیلوس سرئوسzk2باسیلوستورنجینسیسILBB224و کشت آغازگر پنیر بر کاهش غلظتهای ppm150، ppm125،ppm100،ppm75ppm50هیستامین محیط با استفاده از آزمون الایزا انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت هیستامین، درصد کاهش هیستامین توسط سویههای مختلف کاهش یافت. همچنین، مشخص شد بیشترین میزان کاهش هیستامین در هنگام استفاده از مخلوط سویههای باسیلوسبه همراه آغازگر پنیر در غلظت ppm50 هیستامین بود. بنابراین، بر اساس یافتههای این پژوهش میتوان از این سویهها بهعنوان کشتی با پتانسیل مناسب جهت کاهش آمینهای بیوژنیک در فراوردههای تخمیری مختلف استفاده نمود.
|
کلمات کلیدی
:
|
آمینهای بیوژنیک، الایزا، پنیر، سویههای باسیلوس، هیستامین
|
|
|
|
2
|
تأثیر افزودن عسل و عرق نعناع بر ویژگیهای کیفی، حسی و زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه سورگوم جوانه زده
|
( 2022 بازدید )
( 170 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در پژوهش حاضر، ابتدا تأثیر افزودن عسل و عرق نعناع در سطوح 0، 1، 2 و 3 درصد به نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه سورگوم جوانهزدهی تهیه شده توسط باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم با نسبت 50:50، بر ویژگیهای حسی نظیر طعم، بو، پسطعم، رنگ و پذیرش کلی بررسی شد. سپس بهترین نمونه انتخاب شده، از نظر ویژگیهای کیفی نظیر pH،اسیدیته، بریکس، میزان فنول کل، میزان فعالیت ضداکسایشی، خصوصیات حسی و زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طول پانزده روز نگهداری در فاصله زمانی 5 روز، در دمای یخچال با نمونه شاهد (فاقد افزودنی) مورد مقایسه قرار گرفت. مطابق نتایج حاصل از ارزیابی حسی، نمونه حاوی 3 درصد عسل و عرق نعناع به عنوان بهترین نمونه انتخاب شد. نتایج بررسی ویژگیهای کیفی، حسی و زندهمانی این نمونه، در طول پانزده روز نگهداری در دمای یخچال، نتایج نشان داد که افزودن عسل و عرق نعناع سبب افزایش معنیداری (05/0p) در ویژگیهای کیفی، حسی و زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در نوشیدنی تخمیریانتخاب شده میگردد.
|
کلمات کلیدی
:
|
زندهمانی، عسل، عرق نعناع، فراسودمند، نوشیدنی پروبیوتیک
|
|
|
|
3
|
ارزیابی عملکرد ماتریکس ریزپوشانی بر زندهمانی باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کوآگولانس در شرایط شبیه سازى معده و روده
|
( 1906 بازدید )
( 127 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
فرایند ریزپوشانى پروبيوتيکها در نمونههای غذایی بهعنوان یک فن نوین برای افزایش زندهمانیو قابلیت تحمل پروبیوتیکهای پوششدهی شده در شرایط دستگاه گوارش ثابت شده است. با این حال تحقیقات در زمینه ترکیبات بهینه ریزپوشانی بهمنظور افزایش بقای باکتریهای پروبیوتیک در مواد غذایی و شرایط شبیهسازى معده و روده ادامه دارد. در این پژوهش با ایجاد ریزپوشینه متشکل از ماتریکس کنسانتره پروتئین آب پنیر، کربوکسی متیل سلولز، پکتین، اینولین و صمغ فارسی، به منظور افزایش زندهمانی باکترى لاکتوباسیلوس اسیدفیلوس[1]و باسیلوس کوآگولانس[2] در شرایط معده (پپسین، 5/1pH)و روده (پانکراتین و نمکهای صفراوی، 8pH)، به ترتیب راندمان ریزپوشانی 50/76 و 55/84 درصد حاصل گردید. ریزپوشینهها در شرایط شبیهسازى شده در بازههاى زمانى صفر،10، 30، 60 و90 minدر دماى°C 37 قرار گرفتند. نتایج آناليز واريانس و مقايسه ميانگين نشان داد که اختلاف معنیداریدر شرایط شبیهسازی معده (05/0P) در کاهش سیکل لگاریتمی جمعیت لاکتوباسیلوس اسیدفیلوس ریزپوشانی شده نسبت بهآزاد (نسبت 3 به 8 Log Cfu/ml) و در باسیلوس کوآگولانس (نسبت 3 به 7 Log Cfu/ml) حاصل گردید در حالی که در شرایط بازی روده نسبت کاهش لگاریتمی جمعیت باکتریهای ریزپوشانی شده بهسلولهایآزاد آن در سویههای مذکور به ترتیب نسبت 3 به 9 و 3 به 8 Log Cfu/mlبود.[1]Lactobacillus acidophilus[2]Lactobacillus coagulans
|
کلمات کلیدی
:
|
باکتری پروبیوتیک، راندمان ریزپوشانی، ماتریکس ریزپوشانی، شبیه سازی دستگاه گوارش
|
|
|
|
4
|
بررسی قابلیت کاربرد پسماندهای کشاورزی برای تولید بهینه آنزیم آلفاآمیلاز ازباسیلوسسوبتلیسT41aبه روش تخمیر غوطهور با سوبسترای معلق
|
( 1912 بازدید )
( 94 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
هدف از این مطالعه، بررسی امکان استفاده از پسماندهایمختلف کشاورزی و صنایع وابسته بهمنظور تولید بهینه آنزیم آلفاآمیلاز توسطسویه بومی باسیلوس سوبتلیس[1] T41aو انتخاب اجزاء مناسب و اقتصادی بهمنظور دستیابی به بیشینه بازدهی تولید این آنزیم بوده است. استفاده از پسماندهایکشاورزی و صنایع وابسته در تولید فرآوردههای میکروبی بهعنوان منابع تأمینکننده کربن و نیتروژن موردنیاز در محیط کشت، ضمن ایجاد ارزشافزوده بالا، موجب کاهش هزینههای تولید و نیز کاهش معضل زیستمحیطی ناشی از انباشت پسماندها در محیطمیشود. در مطالعه حاضر، در گام نخست و بهمنظور انتخاب هدفمند پسماندهایکشاورزی، تأثیر منابع متخلف کربن و نیتروژن بر تولید آلفا آمیلاز ارزیابی شد. بر اساس نتایج ثبتشده لاکتوزو پپتون سویا به ترتیب بهعنوان مناسبترین منابع کربن و نیتروژن بیشینه تولید آنزیم را باعث شدند. در گام بعدی تأثیر انواع پسماندهای کشاورزی شامل پسماند مالت، سبوس برنج و سبوس گندم، پودر آبپنیر، ملاس، کنجاله سویا، کنجاله کلزا، کنجاله ذرت، شربت خیسانده ذرت، ویناس الکل و ضایعات گلوتن به میزان 1% در محیط کشت پایه بر تولید آلفا آمیلاز در سامانه تخمیر غوطهور با سوبسترای معلقبررسی و مناسبترین ترکیب پسماندها برای طراحی محیط کشت اقتصادی و کارا انتخاب شد، بهطوریکه با جایگزینی منابع کربنی و نیتروژنی محیط کشت پایه با 3 درصد از پسماندهای کشاورزی منتخب سهگانه متشکل از 1 درصد از ضایعاتحاصل از فرایند مالت گیری، 1 درصد کنجاله کلزا و 1 درصد از ویناس الکل، میزان تولید آنزیم به 7/1 برابر تولید در محیط کشت پایه حاوی ترکیبات گرانقیمت رسید. تولید آلفا آمیلاز در محیط کشت منتخب نهایی به U/L4113 معادل72 درصد افزایش تولید نسبت به محیط شاهد رسید، ضمن اینکه با حذف منابع کربن و نیتروژن سنتزی، هزینه تولید کاهش یافت. [1]Bacillus subtilis
|
کلمات کلیدی
:
|
آلفا آمیلاز، باسیلوس سوبتلیسپسماندهای کشاورزی، تخمیر غوطهور با سوبسترای معلق
|
|
|
|
5
|
تأثیر نمک کلرید کلسیم در افزایش فعالیت بیوکنترلی مخمر رودوترولاموسیلاجینوزا 3Aدر کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم
|
( 1812 بازدید )
( 45 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
در این تحقیق جدایه 3Aاز مخمر رودوترولا موسیلاجینوزا[1] برای کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم[2] به کار گرفته شد. کپک آبی سیب از بافت آلودۀ سیب جداسازی شد. آزمون تست تقابل، متابولیتهای خارج سلولی و مواد فرار در آزمایشگاه برای ارزیابی قدرت بیوکنترلی مخمرها بهکار گرفته شد. مخمر آنتاگونیست توانست رشد قارچ را در آزمایشگاه کاهش دهد. میزان کاهش رشد عامل کپک آبی سیب، در آزمون کشت تقابل 38/53 درصد، در مورد گاز فرار41/84 درصد، و در تست متابولیتهای خارج سلولی 16/86 درصد بود. نمک کلرید کلسیم با دو درصد حجمی به طور معنیداری از رشد عامل بیمارگر جلوگیری کرد در حالی که اثر سوئی بر روی تعداد کلنیهای مخمری در محیط PDBنداشت. غلظت Cell/ml107 از مخمررودوترولا موسیلاجینوزا 3Aبر روی جوانهزنی و همچنین طول لولۀ جوانهزنی اسپور عامل بیمارگر پنیسیلیوم اکسپنسیومدر آزمایشگاه اثر کنترلی گذاشت، و همچنین از ظهور بیماری و توسعۀ بیماری نیز جلوگیری کرد. ارتباط معنیداری بین غلظت مخمر به کار رفته و کنترل قارچ بیمارگر وجود داشت. با اضافه کردن کلرید کلسیم به مخمر نرخ جوانهزنی اسپورها و همچنین طول لولۀ جوانهزنی اسپورها در آزمایشگاه، و متعاقباً ظهور بیماری و قطر لکهها در مقایسه با تیمار مخمر تنها کاهش پیدا کرد. زمانیکه سوسپانسیون سلولهای مخمری به غلظت Cell/ml108 رسید، رشد بیمارگر به طور کلی در آزمایشگاه متوقف شد، و هیچ آلودگیای در سیبهای تیمار شده با یا بدون نمک کلرید کلسیم یافت نشد، علاوه بر این نمک کلرید کلسیم قادر به افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان مانند پراکسیداز و پلیفنلاکسیداز شد، که این افزایش در مورد کاربرد مخمر آنتاگونیست بر روی سیبهای آلوده نیز اتفاق افتاد، ولی مقدار القای مقاومتی که بهوسیلۀ نمک کلرید کلسیم اتفاق افتاد بسیار بیشتر از مخمر به تنهایی بود.[1]Rhodotorula mucilaginosa[2]Penicillium expansum
|
کلمات کلیدی
:
|
کپک آبی، کلرید کلسیمکنترل بیولوژیک، پنیسیلیوم اکسپنسیومرودوترولاموسیلاجینوزا 3A
|
|
|
|
6
|
بررسی خواص پروبیوتیکی باکتریهایاسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومی منطقه غرب ایران
|
( 1736 بازدید )
( 91 دانلود )
|
|
|
|
اطلاعات انتشار
:
|
دوره 3 - شماره 4
|
نویسندگان
:
|
|
خلاصه مقاله
:
|
جداسـازی و شناسـایی باکتریهای پروبیوتیک ازسـویههای بومـی، نقش بسـیار مهمـی در صنعت غذایی و همچنین افزایش سلامت افراد جامعه دارد. بـا توجـه بـه اهمیـت و سـودمندی لاکتوباسـیلوسهابه عنـوان باکتریهای پروبیوتیـک و آغازگـر در صنایـع غذایی مخصوصاً لبنـی، بـر آن شـدیم تـا بـا جداسـازی وشناسـایی سـویههای لاکتوباسـیلوس بومـی از محصولات لبنی منطقه غرب ایران گامـی درجهـت شناسایی پروبیوتیکهای مطلوب ورشد آنها برداریـمهدف ازاین مطالعه، شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی و فنوتیبی باکتریهای اسیدلاکتیک بومی جدا شده ازمحصولات لبنی منطقه غرب ایران بود.جهت شناسایی اولیه آزمونهای تشخیصی شامل رنگآمیزیگرم، کاتالاز و آزمون اکسیدازروی50 نمونه ازباکتریهای اسیدلاکتیک جدا شده از محصولات لبنی بومی (ماست، دوغ، پنیروکره) منطقه غرب ایران انجام شد و سپس روی نمونههای منتخب آزمونهای مربوط به بررسی خواص پروبیوتیکی شاملمقاومت به اسید، صفرا، شیره معده، عدم فعالیتهمولیتیک و هیدرولیزال آرژنین و آزمونشناسایي بهوسیلهی پرایمرهایعمومیSrDNA16همراه با تعیین توالی ورسم درخت فیلوژنی صورت پذیرفت.نتایج آزمونهای تشخیصی نشان داد در میان 50 گونه از باکتریهای اسیدلاکتیک مورد بررسی 3 سویه گرم مثبت، کاتالاز منفیو اکسیدازمنفی بودند. مطابق با نتایج خواص پروبیوتیکی هر3 سویه منتخب دارای خواص پروبیوتیکی مطلوبی بودند. نتایجواکنش زنجیرهای پلیمراز SrDNA16 نشان داد 3 باکتری مورد بررسیمتعلق بهگونههایجدید لاکتوباسیل کازئیلاکتوباسیلوس پلانتاروم و پدیوکوکوساسیدلاکتیک بودند.
|
کلمات کلیدی
:
|
باکتریهای بومی اسیدلاکتیک، پروبیوتیک ، واکنش زنجیرهای پلیمراز، SrDNA16
|
|
|
|