English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 841 بازدید ) ( 87 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 3 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : مقایسه روش‌های متفاوت استخراج DNAو ایجاد روش Simplex PCRبه‌منظور شناسایی باقی‌مانده DNAژنومی در فرآورده‌های رب گوجه‌فرنگی
خلاصه مقاله : امروزه با پيشرفت علم بیوتکنولوژی و روش‌های مولكولیبه‌منظور بررسي ارگانیسم‌های موجود در فرآورده‌های غذاییاز DNAماركرها و واكنش زنجيره‌اي پليمراز[1]PCR) استفاده مي‌شود.ازآنجایی‌که کیفیتDNAبرای تمامی آنالیزهای ژنتیکی که بر روی مارکرهای‌ مولکولی پایه‌ریزی شده باشد اهمیت زیادی دارد، روش استخراج DNAژنومی باکیفیت بالا حائز اهمیت است. در بيشتر روش‌های استخراجDNA ژنومی سه نكته اساسي مدنظر است كه شامل كيفيت DNAاستخراج‌شده، سرعت روش و ميزان محصول آن مي‌باشد.در این مطالعه6 روش براي استخراجDNAاز فرآورده‌های گوجه‌فرنگی به‌منظور مطالعه تقلبات غذایی و بررسی حضور گوجه‌فرنگی دست ورزی ‌ژنتیکی ‌شده (GMO)، استفاده شد و درنهایت پس از انتخاب مناسب‌‌‌ترین روش، نمونه DNAژنومی جهت بررسی توسط پرایمرهای اختصاصی ناحیه D-loopمیتوکندریایی مورد‌استفاده قرار گرفت.نتـایـج: در این مطالعه پس از بررسی‌های کمی و کیفی از طریق الکتروفورز و استفاده از دستگاه نانودراپ مشخص شد که از بین روش‌های استخراج DNAژنومی بررسی‌شده،روش Wizardبر پایه اتصال اختصاصیDNAبه غشاهای‌ سیلیکایی (ستون)برای استخراج DNAرب‌گوجه‌فرنگی مناسب‌ترین است. پس از استخراج DNAاز رب‌گوجه‌فرنگی، قطعه‌ مارکر 280 جفت ‌بازي از ناحيهD-Loop ميتوكندريایی‌گوجه‌فرنگیبا استفاده از جفت آغازگرهاي اختصاصي گوجه‌فرنگي طی واكنش زنجيره‌اي پليمراز   به طور اختصاصی تكثير شد و نتايج نشان داد کهDNA رب‌گوجه‌فرنگی قابل تکثیر با آغازگرهای اختصاصی گوجه‌فرنگی می‌باشدنتایج مطالعه انجام‌شده نشان داد می‌توان انواع نمونه‌های گوجه‌فرنگی را قبل و بعد از فرآوری از جهت بررسی تقلبات غذایی در رب‌گوجه‌فرنگی و حضور گوجه ترانس ژنتیک در مواد غذایی ترکیبی و فراوری‌شده موردبررسی قرارداد.
کلمات کلیدی : استخراج DNAژنومی، فرآورده‌های گوجه‌فرنگی،DNA مارکرD-Loopمیتوکندریایی
منابع : 1.   Lockey A, Bardsley R. DNA based-methods for food authentication. Food Sci Technol. 2000;11:66-77. 2.   Scarano D, Rao R. DNA markers for food products authentication. Diversity. 2014;6:579-96. 3.   Malisa A, Gwakisa AP. The potential of mitochondrial DNA markers and polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism for domestic and wild species identification. African Journal of Biotechnology. 2006;5(18). 4.   Irwin DM, Kocher TD. Evolution of the cytochromeb gene of mammals. Journal of Molecular Evolution. 1991;32(2):128-44. 5.   Brodman PD, Moor D. Sensitive and semi-quantitative TaqMan™ real-time polymerase chain reaction systems for the detection of beef (Bos taurus) and the detection of the family (Mammalia) in food and feed. Meat Science. 2003;65(1):559-607. 6.   Chikuni K, Ozutsumi K, Koishikawa T, Kato S. Species identification of cooked meats by DNA hybridization assay. Meat Science. 1990;119(128). 7.   Zhang LA, Schultz M, Cash RM, Barrett DJ, McCarthy M. Determination of quality parameters of tomato paste using guided microwave spectroscopy. Food Control. 2014;40:214-23. 8.   Nguyen CTT, Son R, Rah AR, Lai O, Michael WVLC. "Camparison of DNA extraction efficiencies using various methods for the detection of genetically modified organism (GMOs).". International Food Research Journal. 2009;16:21-30. 9.   Mafra I, Silva SA. Comparative study of DNA extraction methods for soybean derived food products. Food Control.19(2):1183-90. 10.          Vanlerbeghe L, Toan H, Messenes K. Comparitive evaluationn of six extraction methods for DNA quantification and PCR detection in cocoa and cocoa-derived products. Food Biotechnology. 2015;29(1):1-19. 11.          Zimmermann A, Luthy J, Pauli U. Quantiative and qualitative evalution of nine different extraction methods for nucleic acids in soy bean food samples. Z Lebensm Unters Forsch A. 1998;207:81-90. 12.          Hopwood A, Fairbrothe K, Lockey A, Bardsley R. An actin gene-related polymerase chain reaction (PCR) test for identification of chicken in meat mixtures. Meat Science. 1999;57:227-31. 13.          Kazu U, Isao Y. Recent progress inmitochondrial DNA analysis. Leg Med. 2005;7:259-62. 14.          Girish P, Anjaneyulu A, Viwas K, Anand M, Rajkumarb N, Shivakumar B. Sequence analysis of mitochondrial 12S rRNA gene can identify meat species. Meat Science. 2003;66:551-6. 15.          Mortazav S, Nateghi L. Introduction to food frauds and their identification. International Journal of Biology,Pharmacy and Allied sciences(IJBPAS). 2015;4(11):6421-37.
شماره صفحه :
از 22 تا 31


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
مرمر یزدانی 1     
اردشیر حسام پور
(نویسنده مسئول)
2     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .