English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 1095 بازدید ) ( 98 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 2 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : شناسایی مولکولی جدایه ­های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیومایزوله شده علیهپنی سیلیوم کرایسوژنوم
خلاصه مقاله : هدف از انجام این پژوهش شناسایی مولکولی لاکتوباسیلوس­های جدا شده از چال (شیر تخمیری شتر) و بررسی فعالیت ضدقارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم جدا شده به عنوان نگهدارنده­ای زیستی علیه کپک پنی­سیلیوم کرایسوژنومبود.در این پژوهشپس از انجامPCR با جفت پرایمر­های عمومی باکتریهای اسید لاکتیک، نتایج توالی­یابی با توالی­های موجود در پایگاه اطلاعاتی NCBIمقایسه شد. از بین جدایه­های شناسایی شده، اثر ضدقارچی جدایه­های 6C،8Cو 17Cبه عنوان نگهدارنده بیولوژیکی با استفاده از روش دولایهمورد بررسی قرار گرفت.براساس شناسایی آنالیز ناحیه ژنی S rDNA16باکتری­های جدا شده 2 نژاد از لاکتوباسیلوس برویس (کدهای6Cو 17C) ،  یک نژاد انتروکوکوس هیرایی (کد 7C) و یک نژاد انتروکوکوس فاسیوم (کد 8C) بودند. نتایج نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس و جدایهانتروکوکوس فاسیوم دارای اثر بازدارندگی قوی­ای بر رشد پنی­سیلیوم کرایسوژنوم می­باشند. این بازدارندگی بعد از 48 ساعت برای سویه لاکتوباسیلوس برویس بیشتر از دیگر سویه­ها بود. اثر همه تیمارها­ با نمونه شاهد (بدون باکتری­های لاکتیکی) دارای اختلاف معنی­داری (P)، ولی با یکدیگر اختلاف معنی‌داری نداشتند (P>0.05). نتایج مربوط به درصد بازدارندگی بعد از 72 ساعت نیز نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس (6Cو17C) نسبت به انتروکوکوس فاسیوم (8C)، اثر بازدارندگی قوی­تری را علیه پنی­سیلیوم کرایسوژنوماز خود نشان دادند و اثر همه تیمارها با نمونه شاهد دارای اختلاف معنی­دار ولی با یکدیگر اختلاف معنی­داری نداشتند. با توجه به نتایج، می­توان بیان داشت باکتری­های آزمون شده، پتانسیل جلوگیری از فساد میکروبی مواد غذایی مستعد فساد با کپک پنی­سیلیوم کرایسوژنومبه­ویژه پنیر  را به عنوان نگهدارنده­ای طبیعی و ایمن دارا می­باشند.
کلمات کلیدی : چال، باکتریهای اسید لاکتیک، اثر ضد قارچی، پنی­سیلیوم کرایسوژنوم، شناسایی مولکولی
منابع : 1.Panwar R, Grover CR, Kumar V, Ranga S, Kumar N. Camel milk: Natural medicine-Boon to dairy industry. 2015 2.Sharma C, Singh C. Therapeutic value of camel milk–a review. Advanced Journal of Pharmacie and Life science Research. 2014;2(3):7-13 3.StahlT, Sallmann H-P, Duehlmeier R, Wernery U. Selected vitamins and fatty acid patterns in dromedary milk and colostrum. Journal of camel practice and research. 2006;13(1):53-74 Pawlowska AM, Zannini E, Coffey A, Arendt EK. 5" Green Preservatives": Combating Fungi in the Food and Feed Industry by Applying Antifungal Lactic Acid Bacteria. Advances in food and nutrition research. 2012;66:2175 Schnürer J, Magnusson J. Antifungal lactic acid bacteria as biopreservatives. Trends in Food Science & Technology. 2005;16(1):70-8.6 Ljungh A, Wadstrom T. Lactic acid bacteria as probiotics. Current issues in intestinal microbiology. 2006;7(2):73-907 Li H, Liu L, Zhang S, Uluko H, Cui W, Lv J. Potential use of Lactobacillus casei AST18 as a bioprotective culture in yogurt. Food Control. 2013;34(2):675-80 8. Leroy F, De Vuyst L. Lactic acid bacteria as functional starter cultures for the food fermentation industry. Trends in Food Science & Technology. 2004;15(2):67-78 9.Muhialdin BJ, Hassan Z. Screening of lactic acid bacteria for antifungal activity against Aspergillus oryzae. American Journal of Applied Sciences. 2011;8(5):447 10. Cortés-Zavaleta O, López-Malo A, Hernández-Mendoza A, García H. Antifungal activity of lactobacilli and its relationship with 3-phenyllactic acid production. International journal of food microbiology. 2014;173:30-5 11. Rouse S, Harnett D, Vaughan A, Sinderen Dv. Lactic acid bacteria with potential to eliminate fungal spoilage in foods. Journal of Applied Microbiology. 2008;104(3):915-23 12. Yang E, Chang H. Purification of a new antifungal compound produced by Lactobacillus plantarum AF1 isolated from kimchi. International journal of food microbiology. 2010;139(1):56-63 13. Sengun I, Yaman D, Gonul S. Mycotoxins and mould contamination in cheese: a review. World Mycotoxin Journal. 2008;1(3):291-8 14. Gerez C, Torres M, de Valdez GF, Rollán G. Control of spoilage fungi by lactic acid bacteria. Biological Control. 2013;64(3):231-7 15. Zhang J, Wang X-J, Yan Y-J, Jiang L, Wang J-D, Li B-J, et al. Isolation and identification of 5-hydroxyl-5-methyl-2-hexenoic acid from Actinoplanes sp. HBDN08 with antifungal activity. Bioresource technology. 2010;101(21):8383-8. 16. Li H, Zhang S, Lu J, Liu L, Uluko H, Pang X, et al. Antifungal activities and effect of Lactobacillus casei AST18 on the mycelia morphology and ultrastructure of Penicillium chrysogenum. Food Control. 2014;43:57-64 17. Abnous KBrooks SP, Kwan J, Matias F, Green-Johnson J, Selinger LB, et al. Diets enriched in oat bran or wheat bran temporally and differentially alter the composition of the fecal community of rats. The Journal of nutrition. 2009;139(11):2024-31 18. Leite, A. M. O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Ruas-Madiedo, P., Paschoalin, V. M. F., Mayo, B. and Delgado, S. 2015. Probiotic potential of selected lactic acid bacteria strains isolated from Brazilian kefir grains. Journal of Dairy Science, 6, 3622-3632. 19.Magnusson J, Schnürer J. Lactobacillus coryniformis subsp. coryniformis strain Si3 produces a broadspectrum proteinaceous antifungal compound. Applied and Environmental Microbiology. 2001;67(1):1-5 20. Voulgari K, Hatzikamari M, Delepoglou A, Georgakopoulos P, Litopoulou-Tzanetaki E, Tzanetakis N. Antifungal activity of non-starter lactic acid bacteria isolates from dairy products. Food Control. 2010;21(2):136-42 21. Muhialdin BJ, Hassan Z, Sadon SK. Antifungal Activity of Lactobacillus fermentum Te007, Pediococcus pentosaceus Te010, Lactobacillus pentosus G004, and L. paracasi D5 on Selected Foods. Journal of food science. 2011;76(7):M493-M9 22. Zarei yam, B., Khomeiri, M., Sadeghi mahonak, A.R., and Jafari, S.M., 2012, Isolation and identification of lactic acid bacteria from a hole in Golestan Province. Electronic Journal of Food Processing and Preservation (in persian), 5(2): 131-148 23. Nasrollahzadeh A, morteza Khomeiri M, SadeghiA, Kashaninejad M. 2016. Survey antifungal activity of Lactobacillus isolated against mold Penicillium chrysogenum as one ofagents the microbial spoilage of cream cheese.Iran. J. Public Health, Vol. 45, Supplementary Issue, No. 2,.Proceedings of “The 16th International and Iranian Congress of Microbiology” Tehran, Iran, 25-27 Aug 2015 24. Ashmaig AHasan A, El Gaali E. Identification of lactic acid bacteria isolated from traditional Sudanese fermented camels milk (Gariss). African Journal of Microbiology Research. 2009;3(8):451-7 25. Nanda DK, Tomar SK, Singh R, Mal G, Singh P, Arora DK, et al. Phenotypic and genotypic characterisation of Lactobacilli isolated from camel cheese produced in India. International journal of dairy technology. 2011;64(3):437-43 26. Tropcheva R, Nikolova D, Evstatieva Y, Danova S. Antifungal activity and identificationof Lactobacilli, isolated from traditional dairy product “katak”. Anaerobe. 2014;28:78-84 27. Muyanja C, Narvhus J, Treimo J, Langsrud T. Isolation, characterisation and identification of lactic acid bacteria from bushera: a Ugandan traditional fermentedbeverage. International journal of food microbiology. 2003;80(3):201-10 28. De Angelis M, Corsetti A, Tosti N, Rossi J, Corbo M, Gobbetti M. Characterization of non-starter lactic acid bacteria from Italian ewe cheeses based on phenotypic, genotypic, and cell wall protein analyses. Applied and Environmental Microbiology. 2001;67(5):2011-20 29. Nigatu A. Evaluation of numerical analyses of RAPD and API 50 CH patterns to differentiate Lactobacillus plantarum, Lact. fermentum, Lact. rhamnosus, Lact. sakeLact. parabuchneri, Lact. gallinarum, Lact. casei, Weissella minor and related taxa isolated from kocho and tef. Journal of applied microbiology. 2000;89(6):969-78 30. Nielsen MS, Frisvad JC, Nielsen PV. Protection by fungal starters against growth andsecondary metabolite production of fungal spoilers of cheese. International journal of food microbiology. 1998;42(1):91-9 31. Davidson P. Food microbiology–fundamentals and frontiers. Chemical Preservatives and Natural Antimicrobial Compounds"(Eds Doyle, MP. 2001:593-627 32 Fernandes CShahani K, Amer M. Therapeutic role of dietary lactobacilli and lactobacillic fermented dairy products. FEMS Microbiology Reviews. 1987;3(3):343-56 33.Ahmadova A, Todorov SD, Hadji-Sfaxi I, Choiset Y, Rabesona H, Messaoudi S, et al. Antimicrobial and antifungal activities of Lactobacillus curvatus strain isolated from homemade Azerbaijani cheese. Anaerobe. 2013;20:42-9 34. Lynch KM, Pawlowska AM, Brosnan B, Coffey A, Zannini E, Furey A, et al. Application of Lactobacillus amylovorus as an antifungal adjunct to extend theshelf-life of Cheddar cheese. International Dairy Journal. 2014;34(1):167-73 35.Cizeikiene D, Juodeikiene G, Paskevicius A, Bartkiene EAntimicrobial activity of lactic acid bacteria against pathogenic and spoilage microorganism isolated from food and their control in wheat bread. Food Control. 2013;31(2):539-45 36. Gilliland SE. Health and nutritional benefits from lactic acid bacteria. FEMS Microbiology reviews. 1990;7(1-2):175-88 37. Crowley S, Mahony J, van Sinderen D. Current perspectives on antifungal lactic acid bacteria as natural bio-preservatives. Trends in Food Science & Technology. 2013;33(2):93-109 38. Lavermicocca P, Valerio F, Evidente A, Lazzaroni S, Corsetti A, Gobbetti M. Purification and characterization of novel antifungal compounds from the sourdough Lactobacillus plantarum strain 21B. Applied and Environmental Microbiology. 2000;66(9):4084-90


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
احمد نصرالله زاده 1     
مرتضی خمیری
(نویسنده مسئول)
2     
علیرضا صادقی 3     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .