English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 1081 بازدید ) ( 74 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 2 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : ردیا­بی ژن­های ساختاری کدکنندهیانتروسیندرانتروکوکوسهای ایزوله شده از پنیر سنتی کردی
خلاصه مقاله : انتروسین­ها، باکتریوسین­هایی هستند که توسط سویه­های انتروکوکوستولید می­شوند. انتروسین­ها تنوع زیادی داشته و هرگو­نه­ی انتروکوکوس با توجه به محتوای ژنتیکی و محیط رشد، نوع یا انواع مختلفی از انتروسین را می­تواند تولید کند.در این پژوهش15 سویه باکتریایی (جنس انتروکوکوس) که توسط روش های مبتنی برکشت و مولکولی از پنیر سنتی کردی جدا شده بودند، انتخاب گردیدند.جهت استخراج DNAجدایه‌ها از کیت استخراج Genomic DNA isolation VIکهمخصوص باکتري­هاي گرم مثبت با ديواره­ سخت بود، استفاده شد. به منظور ردیابی ژن­های ساختاری کد کننده انتروسین واکنش زنجیره­ای پلیمراز (PCR[1]) انجام گردید. نتایج نشان داد که ژن انتروسین A، با حضور در 10 مورد از 15 مورد ایزوله بیشترین فراونی را داشت و بعداز آن بیشترین فراوانی به ترتیب مربوط به ژن­های انتروسین Pبا 9 مورد وBبا 8 مورد بود. اکثرجدایه­های انتروکوکوس مورد بررسی در این مطالعه دارای ژنهای تولید کننده انتروسین بودند.انتروکوکوس فکالیسNRIC0112و انتروکوکوس فکالیسSK13 دارای 5 ژن مختلف، انتروسین A، انتروسین B، انتروسین P، انتروسین31 و انتروسین Xبودند. ژن انتروسین­های 1071L50AS48و KSدر هیچ یک از جدایه­ها یافت نشد. با این وجود به کارگیری این جدایه­ها در فراورده­های لبنی و صنعتی مطالعات بیشتری را طلب می­کند. ­
کلمات کلیدی : انتروکوکوس، پنیر سنتی کردی، ژن­های کد کننده انتروسین
منابع : 1-                 Mortazavi A, Ghandi A, Barouei J, Moussavi M. Diversity of lactic acid bacteria isolated from Kurdish ewe's milk cheese. Aust JDairy Technol. 2007; 62(3):185. 2-                 Ogier JC, Serror P. Safety assessment of dairy microorganisms: the Enterococcus genus. Int J Food Microbiol. 2008; 126(3):291-301. 3-                 Walter V, Syldatk C, Hausmann R. Screening concepts for the isolation of biosurfactant producing microorganisms. Adv Exp Med Biol. 2010; 672:1-13. 4-                 Rodrı́guez E, González B, Gaya P, Nuñez M, Medina M. Diversity of Bacteriocins produced by lactic acid bacteria isolated from raw milk. Int Dairy J. 2000; 10(1):7-15. 5-                 Franz CM, Stiles ME, Schleifer KH, Holzapfel WH. Enterococci in foods—a conundrum for food safety. Int J Food Microbiol. 2003;88(2):105-22. 6-                 Andrighetto C, Knijff E, Lombardi A, Torrioni S, Vancanneyt M., Kersters K, Swings J, Dellaglio F. Phenotypic and genetic diversity of Enterococci isolated from Italian cheeses. J Dairy Res. 2001; 68(02):303-16. 7-                 Scheidegger E, Fracalanzza S, Teixeira L, Cardarelli-Leite P. RFLP analysis of a PCR-amplified fragment of the 16S rRNA gene as a tool to identify Enterococcus strains. Mem Inst Oswaldo Cruz. 2009; 104(7):1003-8. 8-                 Murray BE. Diversity among multidrug-resistant Enterococci. Emerg Infect Dis. 1998; 4(1):37. 9-                       Clinical and Laboratory Standards Institute.Performance standards for antimicrobial disksusceptibility tests; approved standard, 9th ed.Wayne,Clinical and Laboratory Standards Institute,2006; PP: 2-9. 10-                   Edalatian MR. Detection and identification the microbial flora of cheeses obtained from raw milk using culture-based methods and molecular techniques [dissertation]. [Mashhad]: Ferdowsi University; 2012. [In Persian] 11-                   Edalatian MR, Najafi MBH, Mortazavi SA, Alegría Á, Delgado S, Bassami MR, et al. Production of bacteriocins by Enterococcus spp. isolated from traditional, Iranian, raw milk cheeses, and detection of their encoding genes. Eur Food Res Technol. 2012; 234(5):789-96. 12-             Alegría Á, Álvarez-Martín P, Sacristán N, Fernández E, Delgado S, Mayo B. Diversity and evolution of the microbial populations during manufacture and ripening of Casín, a traditional Spanish, starter-free cheese made from cow's milk. Int J Food Microbiol. 2009;  136(1):44-51. 13-             Cleveland J, Montville TJ, Nes IF, Chikindas ML. Bacteriocins: safe, natural antimicrobials for food preservation. Int J Food Microbiol. 2001; 71(1):1-20. 14-             Patil M, Kumari YR, Ramana K. Bacteriocin production by Enterococcus sp isolated from rat intestine. Int J Environ Sci. 2011; 1(7):1395-402. 15-             Strompfová V, Lauková A, Simonová M, Marciňáková M. Occurrence of the structural enterocin A, P, B, L50B genes in Enterococci of different origin. Vet Microbiol. 2008; 132(3):293-301. 16-             Sabia C, De Niederhäusern S, Guerrieri E, Messi P, Anacarso I, Manicardi G. Detection of bacteriocin production and virulence traits in vancomycinresistant Enterococci of different sources. J Appl Microbiol. 2008; 104(4):970-9. 17-             Trmčić A, Obermajer T, Rogelj I, Matijašić BB. Short communication: culture-independent detection of lactic acid bacteria bacteriocin genes in two traditional Slovenian raw milk cheeses and their microbial consortia. J Dairy Sci. 2008; 91(12):4535-41.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
حسین زنگانه 1     
فخری شهیدی
(نویسنده مسئول)
2     
سیدعلی مرتضوی 3     
محمدرضا عدالتیان 4     
الناز میلانی 5     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .