English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 99 بازدید ) ( 6 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 6 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی مقایسه­ای تاثیر نوع سوبسترا در تولید آنزیم آمیلاز در تخمیر غوطه‌ور
خلاصه مقاله : باسیلوس­ها به دلیل توانایی بالا در تولید آنزیم آمیلاز از مهمترین تولید کنندگان در چند دهه­ی گذشته می­باشند. در این پژوهش بررسی مقایسه­ای تاثیر نوع سوبسترا در تولید آنزیم آمیلاز در تخمیر غوطه‌ور صورت گرفت. رقت­های مختلف محیط‌های کشت رقیق شده ملاس نیشکر و آب پنیر با استفاده از محیط پایه تولید آمیلاز تهیه و پس از تلقیح با باکتری باسیلوس لیکنی­فورمیس بصورت تخمیر غوطه­ور در دمای °C37 و سپس °C50 قرار داده شدند. بررسی میزان پروتئین کل با رسم منحنی استاندارد برادفورد و تعیین فعالیت آنزیم آمیلاز با انجام تست دی نیتروسالیسیلیک اسید انجام گرفت. بیشترین تولید آنزیم در محیط ملاس نیشکر با رقت 2/1 در زمان h72 به میزان u/ml4/31 و در محیط ملاس نیشکر با رقت 3/1 به مقدار u/ml2/20 مشاهده شد که پس از h96 به ترتیب به u/ml2/27 و u/ml4/15 کاهش یافت. بهترین زمان جهت تولید آمیلاز، h72 برای محیط آب پنیر 2/1 با مقدار تولید u/ml5/14 و آب پنیر 3/1 به میزان u/ml6/19 بود. در محیط کشت ملاس نیشکر 3/1 پس از h72 میزان فعالیت آنزیمی به مقدار u/ml4/26 و میزان تولید پروتئین کل برابر با µg/ml  5/26 و در غلظت 2/1 فعالیت آنزیم آمیلاز در حدود u/ml6/39 و پروتئین کل برابر با µg/ml30 بود. بیشترین تولید و فعالیت آنزیم مربوط به محیط ملاس نیشکر بوده و میزان تولید و فعالیت آنزیم در محیط آب پنیر بسیار کمتر از محیط ملاس بود.
کلمات کلیدی : آنزیم آمیلاز، سوبسترا، کشت تخمیر غوطه­ور
منابع : 1.   Bijttebier A, Goesaert H, DElCouR JA. Amylase action pattern on starch polymers. Biologia. 2008;63(6):989-99. 2.   Liu Y-h, Lu F-p, Li Y, Yin X-b, Wang Y, Gao C. Characterisation of mutagenised acid-resistant alpha-amylase expressed in Bacillus subtilis WB600. Applied microbiology and biotechnology. 2008;78(1):85-94. 3.   Gupta R, Gigras P, Mohapatra H, Goswami VK, Chauhan B. Microbial α-amylases: a biotechnological perspective. Process biochemistry. 2003;38(11):1599-616. 4.   Souza PMd. Application of microbial α-amylase in industry-A review. Brazilian Journal of Microbiology. 2010;41(4):850-61. 5.   Mojsov K. Microbial alpha-amylases and their industrial applications: a review. International Journal of Management, IT and Engineering (IJMIE). 2012;2(10):583-609. 6.   Tripathi AD, Joshi A, Singh SP, Shrivastava A. Production of Amylase by Bacillus polymyxa NCIM No. 2539 from Agroindustrial Wastes. Applied Food Biotechnology. 2017;4(2):103-12. 7.   Simair AA, Khushk I, Qureshi AS, Bhutto MA, Chaudhry HA, Ansari KA, et al. Amylase Production from Thermophilic Bacillus sp. BCC 021-50 Isolated from a Marine Environment. Fermentation. 2017;3(2):25. 8.   Akbari Z, Nayeri H, Beheshtimaal K. A study on effect of different culture media on amylase enzyme production by a native strain of bacillus subtilis. 2015. 9.   Abdel-Fattah YR, Soliman NA, El-Toukhy NM, El-Gendi H, Ahmed RS. Production, purification, and characterization of thermostable α-amylase produced by Bacillus licheniformis isolate AI20. Journal of Chemistry. 2012;2013. 10. Farahmand M, Mozafari N, Mehrabian S, Khavarinejad R. Characterization of α-amylase produced by thermophilic bacteria isolated from Iranian hot spring waters. 2009. 11. Deb P, Talukdar SA, Mohsina K, Sarker PK, Sayem SA. Production and partial characterization of extracellular amylase enzyme from Bacillus amyloliquefaciens P-001. SpringerPlus. 2013;2(1):154. 12. Janeček S. Amylolytic enzymes-focus on the alpha-amylases from archaea and plants. Nova Biotechnol. 2009;9(1):5-25. 13. Dutta P, Deb A, Majumdar S. Optimization of the Medium for the Production of Extracellular Amylase by the Pseudomonas stutzeri ISL B5 Isolated from Municipal Solid Waste. International journal of microbiology. 2016;2016.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
مرجان حسنی 1     
مریم صدرنیا
(نویسنده مسئول)
2     
آتوسا وزیری 3     
رضا حاجی حسینی 4     
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .