English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 75 بازدید ) ( 9 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 5 - شماره 3
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسي اثر زنیان و فرمالینبرجمعیت میکروبی و خصوصیات ریخت‌شناسی روده در جوجه گوشتی
خلاصه مقاله : هدف این مطالعه مقایسه اثر فرمالین با زنیان بر جمعیت میکروبی و ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی بود. بدین منظور، تعداد 150 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نر سویه راس 308 به‌طور تصادفی در پنج گروه با سه تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه تقسیم‌بندی شده و به 15 پن جداگانه انتقال داده ‌شدند. جیره‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون هیچ‌گونه افزودنی)، سه سطح اسانس زنیان (175، 350 و ppm700) و فرمالین 37 درصد (1/0 درصد) بودند. در ایلئوم، فرمالین موجب کاهش معنی‌دار بیفیدوباکتر گردید. زنیان در غلظت ppm700 تعداد لاکتوباسیل‌ها را کاهش داد، اما در سایر غلظتها اثر نامطلوبی بر باکتری‌های مفید (بیفیدوباکتر و لاکتوباسیل‌ها) در ایلئوم نداشت. همچنین، فرمالین و زنیان با غلظتهای 350 و ppm700 موجب کاهش جمعیت کلستریدیایی شدند. در سکوم، زنیان با غلظت ppm700 موجب افزایش جمعیت بیفیدوباکترها گردید، درحالیکه، در غلظت‌های 350 و ppm700 تعداد کلستریدوم‌ها را کاهش داد. هیچکدام از تیمارهای مورد مطالعه بر تعداد کلی‌فرم‌ها در ایلئوم و سکوم اثری نداشتند. در دئودنوم، زنیان با غلظت ppm175 طول پرز و با غلظت ppm350 طول پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت را افزایش داد. مصرف ppm700 زنیان اثری بر ریخت‌شناسی روده نداشت. فرمالین موجب افزایش طول و عرض پرز و عمق کریپت گردید. اما، بر نسبت طول پرز به عمق کریپت بی‌تأثیر بود. در ژئوژنوم هیچ­کدام از غلظت­های زنیان اثری بر ریخت شناسی روده نداشتند  و فقط فرمالین توانست موجب افزایش طول پرزها گردد. در مجموع، زنیان و فرمالین توانستند با کاهش تعداد باکتری‌های نامطلوب، ریخت‌شناسی روده را بهبود دهند.
کلمات کلیدی : جمعیت میکروبی، زنیان، فرمالینریخت‌شناسی روده
منابع : 1.   Da Silva JPL, Franco BdM. Application of oregano essential oil against Salmonella enteritidis in mayonnaise salad. Embrapa Agroindústria de Alimentos-Artigo em periódico indexado (ALICE). 2012;2(5):70-5 2.   Wales AD, Allen VM, Davies RH. Chemical treatment of animal feed and water for the control of Salmonella. Foodborne Pathogens and Disease. 2010;7(1):3-15 3.   Zulkifli I., Fauziah O., Omar A.R., Shaipullizan S., Siti Selina A.H. Respiratory epithelium, production performance and behaviour of formaldehyde-exposed broiler chicks. Veterinary Research Communications. 1999;23(2):91-9 4.   نقی‌زاده ف., کریمی‌ترشیزی م.ا., رحیمی ش. تأثیر نانوسیلور و ضدعفونی کننده‌های خوراک بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کلسترول زرده مرغ تخم گذار. تولیدات دامی. 2011;13(1):49-58. 5.   Arts JH, Rennen MA, de Heer C. Inhaled formaldehyde: evaluation of sensory irritation in relation to carcinogenicity. Regulatory Toxicology and Pharmacology. 2006;44(2):144-60 6.   Abdel-Fattah S.A., El-Sanhoury M.H., El-Mednay N.M., Abdel-Azeem FFeed additive strategies to control gastro-intestinal colonisation of salmonella in poultry. International journal in pultry science. 2008;7:215-22 7.   Brenes A, Roura E. Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal feed science and technology. 2010;158(1-2):1-14 8.   Chowdhury S, Mandal GP, Patra AK, Kumar P, Samanta I, Pradhan S, et al. Different essential oils in diets of broiler chickens: 2. Gut microbes and morphology, immune response, and some blood profile and antioxidant enzymes. Animal feed science and technology. 2018;236:39-47 9.   Agostini P, Sola-Oriol D, Nofrarias M, Barroeta A, Gasa J, Manzanilla E. Role of in-feed clove supplementation on growth performance, intestinal microbiology, and morphology in broilerchicken. Livestock science. 2012;147(1-3):113-8 10.Moein MR, Zomorodian K, Pakshir K, Yavari F, Motamedi M, Zarshenas MM. Trachyspermum ammi (L.) sprague: chemical composition of essential oil and antimicrobial activities of respective fractions. Journal of evidence-based complementary & alternative medicine. 2015;20(1):50-6 11.Navarro V, Villarreal ML, Rojas G, Lozoya X. Antimicrobial evaluation of some plants used in Mexican traditional medicine for the treatment of infectious diseases. Journal of ethnopharmacology. 1996;53(3):143-7 12.Pattnaik S, Subramanyam V, Kole C. Antibacterial and antifungal activity of ten essential oils in vitro. Microbios. 1996;86(349):237-46 13. گنجه, معینی س. تأثیر پودر و عصارۀ هیدروالکلی زنیان در مقایسه با آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، ریخت‌شناسی روده و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی. علوم دامی ایران. 2015;46(3):289-99. 14.Adams Robert P. Identification of essential oil components by gas chromatography/mass spectrometry. USA: Allured Publishing Corporation: Carol Stream; 1995 15.Khaksar V, Golian A, Raji A. Effect of Feed Additives on Intestinal Histomorphology of Broilers Fed Wheat-Based Diet. Iranian Journal of Applied Animal Science. 2013;3(4 16.Slaoui M, Fiette L. Histopathology procedures: from tissue sampling to histopathological evaluation.  Drug safety Evaluation: Springer; 2011. p. 69-82 17. کوچکی اینامدع. اثر کربوهیدرات‌های دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره‌های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیم‌های سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریخت‌شناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه‌های گوشتی. فصلنامه علمی پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی. 1394;28:253-68. 18.Burt S. Essential oils: Their antibacterial properties and potential applications in foods — A review. International journal of food microbiology. 2004;94(3):223-53 19.Soltani Howyzeh M., Sadat Noori SA, Shariati V. Essential oil profiling of Ajowan (Trachyspermum ammi) industrial medicinal plant. Industrial Crops and Products. 2018;119:255-9 20.Valiollahi MR, Gholami M, Namjoo AR, RahimianY, Rafiee A. Effect of using sumac (Rhus coriaria L.) and ajwain (Trachyspermum copticum) powders on performance and intestinal microbial population in broiler chicks. Research Opinions in Animal and Veterinary Sciences. 2014;4(10):545-9 21.Shakeri GJamshidi A., Khanzadi S., Azizzadeh M. Modeling of Salmonella typhimurium growth under the effects of Carum copticum essential oil, temperature, pH and inoculum size. Veterinary Research Forum. 2017;8(1):59-65 22. شریفان ا., پرویزآبرومند آ., متقیان پور ز. بررسی اثر روش استخراج بر ترکیب شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه زنیان (Carum copticum). علوم غذایی و تغذیه. 2010;7(2):10-8. 23. خسروی‌پور س, رضائیان‌دلوئی ر. فعالیت ضد باکتریایی اسانس گیاه زنیان بر باکتری‌های Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorumو Escherichia coliدر محیط کشت آگار مغذی. تحقیقات بیماری‌های گیاهی. 1394;3(2):43-56. 24.Rota MC, Herrera A, Martínez RM, Sotomayor JA, Jordán MJ. Antimicrobial activity and chemical composition of Thymus vulgaris, Thymus zygis and Thymus hyemalis essential oils. Food Control. 2008;19(7):681-7 25. نقدی بادی ح., یزدانی د., نظری ف., ساجد م.ع. تغییرات فصلی عملکرد و ترکیبات اسانس آویشن (Thymus vulgaris) در تراکم‌های مختلف کاشت. فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی. 2003;1(5):51-6. 26.Ma Y, Guo T. Intestinal morphology, brush border and digesta enzyme activities of broilers fed on a diet containing Cu2+-loaded montmorillonite. British Poultry Science. 2008;49(1):65-73 27.Rahimi S, Karimi K. Effect of various levels of probiotic on morphology of smallintestinal mucosa in broiler chicks. 14th World Vet. Poult. Congr., Istanbul. Turkey World’s Poult Sci Assoc, Turkish Branch, Ankara, Turkey. 2005 28.Iji P, Hughes R, Choct M, Tivey D. Intestinal structure and function of broiler chickens on wheat-based diets supplemented with a microbial enzyme. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 2001;14(1):54-60 29. ضیایی لصنمماان. اثر پودر دانه زنیان و ویتامینCبر ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی. دومین همایش ملی پژوهش‌های نوین در علوم دامی. 1397. 30.Ricke SC, Richardson K, Dittoe D. Formaldehydes in feed and their potential interaction with the poultry gastrointestinal tract microbial community-A Review. Frontiers in Veterinary Science. 2019;6:188 31. قدیانلو, رحیمی, شعبان, ترشیزی ک, محمدامیر. اثر اسید‌های آلی و فرمالدئید بر مرفولوژی روده جوجه‌های گوشتی و کاهش آلودگی سالمونلایی دان. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research). 2009;64(3 32.Sharifi SD, Khorsandi SH, Khadem AA, Salehi A, Moslehi H. The effect of four medicinalplants on the performance, blood biochemical traits and ileal microflora of broiler chicks. Veterinarski arhiv. 2013;83(1):69-80 33.Bogusławska-Tryk M, Szymeczko R, Piotrowska A, Burlikowska K, Śliżewska K. Ileal and Cecal Microbial Population and Short-Chain Fatty Acid Profile in Broiler Chickens Fed Diets Supplemented with Lignocellulose. Pakistan Veterinary Journal. 2015;35(2 34.Ouwehand A, Tiihonen K, Kettunen H, Peuranen S, Schulze H, Rautonen N. In vitro effects of essential oils on potentialpathogens and beneficial members of the normal microbiota. Veterinarni Medicina. 2010;55(2):71-8 35.Hajiaghapour M, Rezaeipour V. Comparison of two herbal essential oils, probiotic, and mannan-oligosaccharides on egg production, hatchability, serum metabolites, intestinal morphology, and microbiota activity of quail breeders. Livestock science. 2018;210:93-8 36.Estrada A, Wilkie D, Drew M. Administration of Bifidobacterium bifidum to chicken broilers reduces the number of carcass condemnations for cellulitis at the abattoir. Journal of Applied Poultry Research. 2001;10(4):329-34 37.Mountzouris K, Paraskevas V, Tsirtsikos P, Palamidi I, Steiner T, Schatzmayr G, et al. Assessment of a phytogenic feed additive effect on broiler growth performance, nutrient digestibility and caecal microflora composition. Animal feed science and technology. 2011;168(3-4):223-31 38.Myers SR, Hawrelak J, Cattley T. Essential oils in the treatment of intestinal dysbiosis: a preliminary in vitro study. Alternative Medicine Review. 2009;14(4):380-4 39.Asif HM, Sultana S, Akhtar N. A panoramic view on phytochemical, nutritional, ethanobotanical uses and pharmacological values of Trachyspermum ammi Linn. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. 2014;4:S545-S53 40.Vitali LA, Beghelli D, Nya PCB, Bistoni O, Cappellacci L, Damiano S, et al. Diverse biological effects of the essential oil from Iranian Trachyspermum ammi. Arabian Journal of Chemistry. 2016;9(6):775-86 41.AR SM. Growth performance, carcass characteristics and intestinal microflora of broiler chickens fed diets containing carum copticum essential oil. Poultry Science Journal. 2016;4(1):37-46


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
آرش یارمحمدی 1     
محسن فرخوی
(نویسنده مسئول)
2     
علی میثاقی 3     
ندا نفریه 4     
عباس برین 5     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .