English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 74 بازدید ) ( 16 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 5 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : پژوهشی
عنوان مقاله : بررسی مقایسه ­فعالیتحفاظتی سویه پروبیوتیک باسیلوس تکوئی­لنسیس بومی ایران در برابر سالمونلوزیس در زنجیره غذایی
خلاصه مقاله : در صنعت پرورش ماکیان از افزودنی‌هایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها به‌منظور افزایش عملکرد و کاهش تلفات استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر پروبیوتیک­ها به خاطر اثرات مفیدتر بر  ویژگی­های تولیدی و ماندگاری کم‌تر در لاشه، جایگاه ویژه‌ای را در تغذیه طیور به خود اختصاص داده است. در صنعت طیور از گونه­های باسیلوس پروبیوتیک برای کمک به افزایش جذب مواد مغذی و کاهش ابتلا به عفونت­های سالمونلایی استفاده می شود. هدف از این مطالعه جداسازی سویه­های باسیلوس پروبیوتیک بومی با توانایی­های بیان شده می­باشد . در اینپژوهش25نمونهازفضولاتتازهاز7مرغداريو 16 نمونه از 3 منطقه حاصلخیز شهرستان گلستانجمعآوريشد.بعد از خالص سازیگونه­های باسیلوس  در محیط نوترینت آگار، ویژگی­های پروبیوتیکی سویه­ها شامل توانایی تولید آنزیم، مقاومت به نمک صفراوی، مقاومت به اسید، پپسین و تریپسین، مقاومت آنتی بیوتیکی، توانایی اتصال و مقابله با سالمونلا انتریکا سرووار تایفی موریوم در سلول­های اپی­تلیال روده بررسی شدند. سویه منتخب توسط توالی یابی 16S rDNAشناسایی شد. سویه­ برتربه­عنوان باسیلوس تکوئی­لنسیس شناسایی شدکه بیشترین اتصال به سلول­های اپی­تلیال روده را نشان داد و توانست از اتصال سالمونلا انتریکا سرووار تایفی موریوم جلوگیری کند. این سویه­ می تواند­ در جیره غذایی طیور، کیفیت تولید را بهبود دهد و بروز عفونت سالمونلایی را در جوجهها و انسان کاهش دهد كه در صورت تحقق اين موضوع، گام مفیدی در جهت سلامت مصرف‌کنندگان برداشته خواهد شد. با توجه به نتايج به‌دست‌آمده در اين پژوهش می‌توان اميدوار به توليد پروبيوتيكی بر پايه بومي برای پیشگیری از عفونت سالمونلوزیس در ايران بود.
کلمات کلیدی : باسیلوس، پروبیوتیک، سالمونلا انتریکا سرووار تایفی موریومفلور طیور
منابع : Landers TF, Cohen B, Wittum TE, Larson EL. A review of antibiotic use in food animals: perspective, policy, and potential. Public health reports. 2012 Jan;127(1):4-22. Castanon JI. History of the use of antibiotic as growth promoters in European poultry feeds. Poultry science. 2007 Nov 1;86(11):2466-71. Thirabunyanon M, Thongwittaya N. Protection activity of a novel probiotic strain of Bacillussubtilis against Salmonella Enteritidis infection. Research in veterinary science. 2012 Aug 1;93(1):74-81. Fooks LJ, Gibson GR. Probiotics as modulators of the gut flora. British Journal of Nutrition. 2002 Sep;88(S1):s39-49. Gaggìa F, Mattarelli P, Biavati B. Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. International journal of food microbiology. 2010 Jul 31;141:S15-28. Nicholson WL. Roles of Bacillus endospores in the environment. Cellular and Molecular Life Sciences CMLS. 2002 Mar 1;59(3):410-6. Hong HA, Duc LH, Cutting SM. The use of bacterial spore formers as probiotics. FEMS microbiology reviews. 2005 Sep 1;29(4):813-35. Shivaramaiah S, Pumford NR, Morgan MJ, Wolfenden RE, Wolfenden AD, Torres-Rodriguez A, Hargis BM, Téllez G. Evaluation of Bacillus species as potential candidates for direct-fed microbials in commercial poultry. Poultry Science. 2011 Jul 1;90(7):1574-80. Dersjant-Li Y, Awati A, Kromm C, Evans C. A direct fed microbial containing a combination of three-strain Bacillus sp. can be used as an alternative to feed antibiotic growth promoters in broiler production. Journal of Applied Animal Nutrition. 2013;2. Barbosa TM, Serra CR, La Ragione RM, Woodward MJ, Henriques AO. Screening for Bacillus isolates in the broiler gastrointestinal tract. Appl. Environ. Microbiol.. 2005 Feb 1;71(2):968-78. Nwokoro O, Anthonia O. Studies on the production of alkaline-amylase from Bacillus subtilis CB-18. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 2015 Mar 30;14(1):71-5. Razmgah N, Mojgani N, Torshizi M. Probiotic Potential and Virulence Traits of Bacillus and Lactobacillus Species Isolated from Local Honey Sample in Iran. IOSR. J. Pharm. Biol. Sci. 2016;11:87-95. Cenci G, Trotta F, Caldini G. Tolerance to challenges miming gastrointestinal transit by spores and vegetative cells of Bacillus clausii. Journal of applied microbiology. 2006 Dec;101(6):1208-15. Sorokulova IB, Pinchuk IV, Denayrolles M, Osipova IG, Huang JM, Cutting SM, Urdaci MC. The safety of two Bacillus probiotic strains for human use. Digestive diseases and sciences. 2008 Apr 1;53(4):954-63. EFSA Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP). Guidance on the assessment of bacterial susceptibility to antimicrobials of human and veterinary importance. EFSA Journal. 2012 Jun;10(6):2740. Thirabunyanon M, Thongwittaya N. Protection activity of a novel probiotic strain of Bacillus subtilis against Salmonella Enteritidis infection. Research in veterinary science. 2012 Aug 1;93(1):74-81. Zhang YC, Zhang LW, Tuo YF, Guo CF, Yi HX, Li JY, Han X, Du M. Inhibition of Shigella sonnei adherence to HT-29 cells by lactobacilli from Chinese fermented food and preliminary characterization of S-layer protein involvement. Research in microbiology. 2010 Oct 1;161(8):667-72. Araújo WL, Angellis DA, Azevedo JL. Direct RAPD evaluation of bacteria without conventional DNA extraction. Brazilian Archives of Biology and Technology. 2004 Jul;47(3):375-80. Cihan AC, Tekin N, Ozcan B, Cokmus C. The genetic diversity of genus Bacillus and the related genera revealed by 16S rRNA gene sequences and ardra analyses isolated from geothermal regions of turkey. Brazilian Journal of Microbiology. 2012 Mar;43(1):309-24. Tamura K, Dudley J, Nei M, Kumar S. MEGA4: molecular evolutionary genetics analysis (MEGA) software version 4.0. Molecular biology and evolution. 2007 May 7;24(8):1596-9. Hong HA, Duc LH, Cutting SM. The use of bacterial spore formers as probiotics. FEMS microbiology reviews. 2005 Sep 1;29(4):813-35. Khusro A, Barathikannan K, Aarti C, Agastian P. Optimization of thermo-alkali stable amylase production and biomass yield from Bacillus sp. under submerged cultivation. Fermentation. 2017 Feb 4;3(1):7. Latorre JD, Hernandez-Velasco X, Wolfenden RE, Vicente JL, Wolfenden AD, Menconi A, Bielke LR, Hargis BM, Tellez G. Evaluation and selection of Bacillus species based on enzyme production, antimicrobial activity, and biofilm synthesis as direct-fed microbial candidates for poultry. Frontiers in veterinary science. 2016 Oct 20;3:95. Varalakshmi KN, Kumudini BS, Nandini BN, Solomon JD, Mahesh B, Suhas R, Kavitha AP. Characterization of Alpha Amylase from Bacillus sp. 1/isolated from paddy seeds. J Appl Biosci. 2008;1(2):46-53. Menconi A, Morgan MJ, Pumford NR, Hargis BM, Tellez G. Physiological properties and Salmonella growth inhibition of probiotic Bacillus strains isolated from environmental and poultry sources. International journal of bacteriology. 2013;2013. Galarza-Seeber R, Latorre JD, Hernandez-Velasco X, Wolfenden AD, Bielke LR, Menconi A, Hargis BM, Tellez G. Isolation, screening and identification of Bacillus spp. as direct-fed microbial candidates for aflatoxin B1 biodegradation. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. 2015 Sep 1;5(9):702-6. Thirabunyanon M, Thongwittaya N. Protection activity of a novel probiotic strain of Bacillus subtilis against Salmonella Enteritidis infection. Research in veterinary science. 2012 Aug 1;93(1):74-81. Kizerwetter-Swida M, Binek M. Adhesion properties of Lactobacillus strain of poultry origin and characterisation of its antibacterial product. Bulletin-veterinary institute in pulawy. 2006 Jan 1;50(4):439. Khusro A, Aarti C. Molecular identification of newly isolated Bacillus strains from poultry farm and optimization of process parameters for enhanced production of extracellular amylase using OFAT method. Res J Microbiol. 2015 Sep 1;10(9):393-420. Parveen Rani R, Anandharaj M, Hema S, Deepika R, David Ravindran A. Purification of antilisterial peptide (Subtilosin A) from novel Bacillus tequilensis FR9 and demonstrate their pathogen invasion protection ability using human carcinoma cell line. Frontiers in microbiology. 2016 Dec 1;7:1910.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
نازیلا قربان حسینی 1     
محمد حسین مدرسی 2     
سیدناصر موسوی 3     
مریم تاج آبادی ابراهیمی
(نویسنده مسئول)
4     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .