English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 30 بازدید ) ( 10 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 4 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : ارزیابی تاثیر ریزپوشانی ترکیبی با عصاره آویشن بر زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
خلاصه مقاله : یکی از شیوه­های نوین در زمینه افزایش ماندگاری پروبیوتیک­ها در داخل فرآورده­های غذایی و در شرایط دستگاه گوارش ریزپوشانی سلول­های پروبیوتیکی می­باشد. پروبیوتیک­ها و عصاره آویشن دارای خواص سلامت بخش متعددی هستند. عصاره آویشن همچنین دارای اثرات مثبت روی زنده­مانی برخی از باکتری­های پروبیوتیک در محصولات غذایی و در طول مدت قرار گرفتن در محیط دستگاه گوارش می­باشد. در این تحقیق، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس[1] و عصاره آویشن در غلظت­های مختلف (µg/ml500-1000-1500) در دانک­های آلژینات-کیتوزان ریزپوشانی گردید و توانایی این دانک­ها در محافظت از باکتری در شرایط دمایی زیاد (C80و 90)، شرایط معده (پپسین، 5/1(pH=و روده (پانکراتین و نمک­های صفروای، 8pH=) مورد بررسی قرار گرفت. دانک­های کوچک کروی شکل دارای فعالیت آنتی­اکسیدانی بوده و جمعیت زیادی باکتری در آن­ها وجود داشت. پوشش­دهی بوسیله آلژینات-کیتوزان به همراه عصاره آویشن روش موثر و کارآمدی جهت محافظت از باکتری در مواجهه با شرایط دستگاه گوارش و تیمار حرارتی بود و باعث افزایش زنده­مانی باکتری در مقایسه با باکتری­های آزاد و ریزپوشانی شده بدون عصاره گردید (05/0p). ریزپوشانی همزمان باکتری و عصاره آویشن با غلظت­های µg/ml1000و 500 محافظت بیشتری برای باکتری­ها در محیط دستگاه گوارش فراهم کرد و میزان زنده­مانی باکتری در مقایسه با ریزدانه­های بدون عصاره به طور معنی­داری (05/0pبهبود یافت. این تحقیق نشان داد که دانک­های آلژینات-کیتوزان می­تواند به عنوان یک حامل جدید جهت تحویل دادن سلول­های پروبیوتیک زنده و عصاره آویشن به قسمت­های پایین دست لوله گوارش مورد استفاده قرار گیرد[1]Lactobacillus acidophilus
کلمات کلیدی : آویشن، باکتری پروبیوتیک، ریزپوشانی، زنده­مانی، کیتوزان
منابع : 1.   Salminen SJ, Gueimonde M, Isolauri E. Probiotics that modify disease risk. The Journal of nutrition. 2005;135(5):1294-8. 2.   Kim S-J, Cho SY, Kim SH, Song O-J, Shin I-S, Cha DS, et al. Effect of microencapsulation on viability and other characteristics in Lactobacillus acidophilus ATCC 43121. LWT-Food Science and Technology. 2008;41(3):493-500. 3.   Ding W, Shah N. Acid, bile, and heat tolerance of free and microencapsulated probiotic bacteria. Journal of food science. 2007;72(9). 4.   Krasaekoopt W, Bhandari B, Deeth H. The influence of coating materials on some properties of alginate beads and survivability of microencapsulated probiotic bacteria. International dairy journal. 2004;14(8):737-43. 5.   Gibson GR, Roberfroid MB. Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. The Journal of nutrition. 1995;125(6):1401-12. 6.   Floch MH. The Role of Prebiotics and Probiotics in Gastrointestinal Disease. Gastroenterology Clinics. 2018;47(1):179-91. 7.   Dal Bello F, Walter J, Hertel C, Hammes WP. In vitro study of prebiotic properties of levan-type exopolysaccharides from lactobacilli and non-digestible carbohydrates using denaturing gradient gel electrophoresis. Systematic and Applied Microbiology. 2001;24(2):232-7. 8.   Dulf FV, Pamfil D, Baciu AD, Pintea A. Fatty acid composition of lipids in pot marigold (Calendula officinalisL.) seed genotypes. Chemistry Central Journal. 2013;7(1):8. 9.   Sharangi A, Guha S. Wonders of leafy spices: Medicinal properties ensuring human health. Science International. 2013;1(9):312-7. 10.VILLALVA M, Jaime L, Aguado E, Nieto JA, Reglero GJ, Santoyo S. Antiinflammatory and antioxidant activities from the basolateral fraction of Caco-2 cells exposed to a rosmarinic acid enriched extract. Journal of agricultural and food chemistry. 2018. 11.Schött G, Liesegang S, Gaunitz F, Gleß A, Basche S, Hannig C, et al. The chemical composition of the pharmacologically active Thymus species, its antibacterial activity against Streptococcus mutans and the antiadherent effects of T. vulgaris on the bacterial colonization of the in situ pellicle. Fitoterapia. 2017; 121:118-28. 12.Ou J, Huang J, Zhao D, Du B, Wang M. Protective effect of rosmarinic acid and carnosic acid against streptozotocin-induced oxidation, glycation, inflammation and microbiota imbalance in diabetic rats. Food & Function. 2018. 13.Chung Y-C, Hsieh F-C, Lin Y-J, Wu T-Y, Lin C-W, Lin C-T, et al. Magnesium lithospermate B and rosmarinic acid, two compounds present in Salvia miltiorrhiza, have potent antiviral activity against enterovirus 71 infections. European journal of pharmacology. 2015; 755:127-33. 14.Benedec D, Hanganu D, Oniga I, Tiperciuc B, Olah N-K, Raita O, et al. Assessment of rosmarinic acid content in six Lamiaceae species extracts and their antioxidant and antimicrobial potential. Pakistan journal of pharmaceutical sciences. 2015; 28:2297-303. 15.Tabasco R, Sánchez-Patán F, Monagas M, Bartolomé B, Moreno-Arribas MV, Peláez C, et al. Effect of grape polyphenols on lactic acid bacteria and bifidobacteria growth: resistance and metabolism. Food microbiology. 2011;28(7):1345-52. 16.Marhamatizadeh MH, Ehsandoost E, Gholami P. The influence of green tea (Camellia sinensis L.) extract on characteristic of probiotic bacteria in milk and yoghurt during fermentation and refrigerated storage. International Journal of Farming and Allied Sciences. 2013;2(17):599-606. 17.Vodnar DC, Socaciu C. Selenium enriched green tea increase stability of Lactobacillus casei and Lactobacillus plantarum in chitosan coated alginate microcapsules during exposure to simulated gastrointestinal and refrigerated conditions. LWT-Food Science and Technology. 2014;57(1):406-11. 18.Shah N, Ding W, Fallourd M, Leyer G. Improving the stability of probiotic bacteria in model fruit juices using vitamins and antioxidants. Journal of food science. 2010;75(5):M278-M82. 19.Gorelik S, Lapidot T, Shaham I, Granit R, Ligumsky M, Kohen R, et al. Lipid peroxidation and coupled vitamin oxidation in simulated and human gastric fluid inhibited by dietary polyphenols: health implications. Journal of agricultural and food chemistry. 2005;53(9):3397-402. 20.Mokarram R, Mortazavi S, Najafi MH, Shahidi F. The influence of multi stage alginate coating on survivability of potential probiotic bacteria in simulated gastric and intestinal juice. Food Research International. 2009;42(8):1040-5. 21.Hansen LT, Allan-Wojtas P, Jin Y-L, Paulson A. Survival of Ca-alginate microencapsulated Bifidobacterium spp. in milk and simulated gastrointestinal conditions. Food microbiology. 2002;19(1):35-45. 22.Allan-Wojtas P, Hansen LT, Paulson A. Microstructural studies of probiotic bacteria-loaded alginate microcapsules using standard electron microscopy techniques and anhydrous fixation. LWT-Food Science and Technology. 2008;41(1):101-8. 23.Nualkaekul S, Lenton D, Cook MT, Khutoryanskiy VV, Charalampopoulos D. Chitosan coated alginate beads for the survival of microencapsulated Lactobacillus plantarum in pomegranate juice. Carbohydrate Polymers. 2012;90(3):1281-7. 24.Gebara C, Chaves KS, Ribeiro MCE, Souza FN, Grosso CR, Gigante ML. Viability of Lactobacillus acidophilus La5 in pectin–whey protein microparticles during exposure to simulated gastrointestinal conditions. Food Research International. 2013;51(2):872-8. 25.Plank DW, Szpylka J, Sapirstein H, Woollard D, Zapf CM, Lee V, et al. Determination of antioxidant activity in foods and beverages by reaction with 2, 2′-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH): collaborative study First Action 2012.04. Journal of AOAC International. 2012;95(6):1562-9. 26.Annan N, Borza A, Hansen LT. Encapsulation in alginate-coated gelatin microspheres improves survival of the probiotic Bifidobacterium adolescentis 15703T during exposure to simulated gastro-intestinal conditions. Food Research International. 2008;41(2):184-93. 27.Pharmacopoeia U. the National Formulary. Simulated gastric fluid and simulated intestinal fluid, TS. The United States Pharmacopeia. 1995; 23:2053. 28.Mandal S, Puniya A, Singh K. Effect of alginate concentrations on survival of microencapsulated Lactobacillus casei NCDC-298. International Dairy Journal. 2006;16(10):1190-5. 29.Song H, Yu W, Gao M, Liu X, Ma X. Microencapsulated probiotics using emulsification technique coupled with internal or external gelation process. Carbohydrate polymers. 2013;96(1):181-9. 30.Nag A, Han K-S, Singh H. Microencapsulation of probiotic bacteria using pH-induced gelation of sodium caseinate and gellan gum. International Dairy Journal. 2011;21(4):247-53. 31.Vodnar DC, Socaciu C. Green tea increases the survival yield of Bifidobacteria in simulated gastrointestinal environment and during refrigerated conditions. Chemistry Central Journal. 2012;6(1):61. 32.Zou Q, Zhao J, Liu X, Tian F, Zhang Hp, Zhang H, et al. Microencapsulation of Bifidobacterium bifidum F‐35 in reinforced alginate microspheres prepared by emulsification/internal gelation. International journal of food science & technology. 2011;46(8):1672-8. 33.Cai S, Zhao M, Fang Y, Nishinari K, Phillips GO, Jiang F. Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus CGMCC1. 2686 via emulsification/internal gelation of alginate using Ca-EDTA and CaCO3 as calcium sources. Food hydrocolloids. 2014; 39:295-300. 34.Rather SA, Akhter R, Masoodi F, Gani A, Wani S. Effect of double alginate microencapsulation on in vitro digestibility and thermal tolerance of Lactobacillus plantarum NCDC201 and L. casei NCDC297. LWT-Food Science and Technology. 2017; 83:50-8. 35.Das D, Goyal A. Antioxidant activity and γ-aminobutyric acid (GABA) producing ability of probiotic Lactobacillus plantarum DM5 isolated from Marcha of Sikkim. LWT-Food Science and Technology. 2015;61(1):263-8. 36.Yen M-T, Yang J-H, Mau J-L. Antioxidant properties of chitosan from crab shells. Carbohydrate Polymers. 2008;74(4):840-4. 37.Roby MHH, Sarhan MA, Selim KA-H, Khalel KI. Evaluation of antioxidant activity, total phenols and phenolic compounds in thyme (Thymus vulgaris L.), sage (Salvia officinalis L.), and marjoram (Origanum majorana L.) extracts. Industrial Crops and Products. 2013; 43:827-31. 38.Anal AK, Bhopatkar D, Tokura S, Tamura H, Stevens WF. Chitosan-alginate multilayer beads for gastric passage and controlled intestinal release of protein. Drug development and industrial pharmacy. 2003;29(6):713-24. 39.Cook MT, Tzortzis G, Charalampopoulos D, Khutoryanskiy VV. Production and Evaluation of Dry Alginate-Chitosan Microcapsules as an Enteric Delivery Vehicle for Probiotic Bacteria. Biomacromolecules. 2011;12(7):2834-40. 40.Lee JS, Cha DS, Park HJ. Survival of freeze-dried Lactobacillus bulgaricus KFRI 673 in chitosan-coated calcium alginate microparticles. J Agric Food Chem. 2004;52(24):7300-5. 41.Tiani KA, Yeung TW, McClements DJ, Sela DA. Extending viability of Lactobacillus plantarum and Lactobacillus johnsonii by microencapsulation in alginate microgels. International journal of food sciences and nutrition. 2018;69(2):155-64. 42.Chávarri M, Marañón I, Ares R, Ibáñez FC, Marzo F, Villarán MdC. Microencapsulation of a probiotic and prebiotic in alginate-chitosan capsules improves survival in simulated gastro-intestinal conditions. International Journal of Food Microbiology. 2010;142(1):185-9. 43.Murata Y, Toniwa S, Miyamoto E, Kawashima S. Preparation of alginate gel beads containing chitosan salt and their function. International Journal of Pharmaceutics. 1999;176(2):265-8. 44.Gaudreau H, Champagne CP, Remondetto GE, Gomaa A, Subirade M. Co-encapsulation of Lactobacillus helveticus cells and green tea extract: Influence on cell survival in simulated gastrointestinal conditions. Journal of Functional Foods. 2016; 26:451-9. 45.Begley M, Gahan CG, Hill C. The interaction between bacteria and bile. FEMS microbiology reviews. 2005;29(4):625-51. 46.Lee J, Kaletunç G. Evaluation of the heat inactivation of Escherichia coli and Lactobacillus plantarum by differential scanning calorimetry. Applied and Environmental Microbiology. 2002;68(11):5379-86. 47.Pitigraisorn P, Srichaisupakit K, Wongpadungkiat N, Wongsasulak S. Encapsulation of Lactobacillus acidophilus in moist-heat-resistant multilayered microcapsules. Journal of Food Engineering. 2017; 192:11-8. 48.Chitprasert P, Sudsai P, Rodklongtan A. Aluminum carboxymethyl cellulose–rice bran microcapsules: Enhancing survival of Lactobacillus reuteri KUB-AC5. Carbohydrate polymers. 2012;90(1):78-86.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
وحید کوشکی 1     
آرش بابایی
(نویسنده مسئول)
2     
معصومه مهربان سنگ آتش 3     
امید صفری 4     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .