English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 52 بازدید ) ( 32 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 4 - شماره 4
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : بررسی خاصیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره الکلی گیاهباباآدم  در گوشت چرخ‌کرده گاو
خلاصه مقاله : در سال‌های اخیر استفاده از ترکیبات فنلی، حاصله از گیاهان یک روش مؤثر جهت نگهداری مواد غذایی، به‌ عنوان جایگزینی مناسب برای ترکیبات نگهدارنده سنتتیک می‌باشد. میزان کل ترکیبات فنلی، قدرت آنتی‌اکسیدانی و حداقل غلظت بازدارندگی میکروبی عصاره الکلی ریشه گیاه باباآدم[1] مورد ارزیابی قرار گرفته است. خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی این عصاره بر روی گوشت چرخ کرده گاوی بررسی شده است. میزان ترکیبات فنلی عصاره این گیاه mg/g45/3 تعیین شده است. عصاره گیاه دارای قدرت آنتی‌اکسیدانی میزان (IC50μg/m07/11 بوده و همچنین باعث جلوگیری از رشد باکتری‌های باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی O157:H7به ترتیب در غلظت‌های 5/2، ۵/۲ و۳ درصد عصاره گردیده است. غلظت‌های ۳ و ۵/۴ درصد عصاره الکلی گیاه باباآدم باعث کاهش روند فساد میکروبی و اکسیداسیون در گوشت چرخ کرده گاو نگهداری شده در دمای ˚C۴ شده‌اند. با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه می‌توان از عصاره الکلی گیاه باباآدم به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در افزایش کیفیت و عمر نگهداری گوشت چرخ کرده گاو استفاده نمود.[1]Arctium Lappa L
کلمات کلیدی : خاصیت آنتی‌اکسیدانی، خاصیت ضدمیکروبی، عصاره الکلی، گوشت چرخ‌کرده گاو، گیاه باباآدم
منابع : 1.   Emiroğlu ZK, Yemiş GP, Coşkun BK, Candoğan K. Antimicrobial activity of soy edible films incorporated with thyme and oregano essential oils on fresh ground beef patties. Meat Science. 2010;86(2):283-8. 2.   Ghabraie M, Vu KD, Tata L, Salmieri S, Lacroix M. Antimicrobial effect of essential oils in combinations against five bacteria and their effect on sensorial quality of ground meat. LWT-Food Science and Technology. 2016;66:332-9. 3.   Véronique C. Bioactive packaging technologies for extended shelf life of meat-based products. Meat science. 2008;78(1-2):90-103. 4.   Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods—a review. International journal of food microbiology. 2004;94(3):223-53. 5.   Lee J-H, Won M, Song KB. Physical properties and antimicrobial activities of porcine meat and bone meal protein films containing coriander oil. LWT-Food Science and Technology. 2015;63(1):700-5. 6.   Tajkarimi M, Ibrahim SA, Cliver D. Antimicrobial herb and spice compounds in food. Food control. 2010;21(9):1199-218. 7.   Tang Y, Lou Z, Rahman MRT, Al-Hajj NQ, Wang H. Chemical composition and anti-biofilm activity of burdock (arctium lappa l asteraceae) leaf fractions against staphylococcus aureus. Tropical Journal of Pharmaceutical Research. 2014;13(11):1933-9. 8.   Kuo D-H, Hung M-C, Hung C-M, Liu L-M, Chen F-A, Shieh P-C, et al. Body weight management effect of burdock (Arctium lappa L.) root is associated with the activation of AMP-activated protein kinase in human HepG2 cells. Food chemistry. 2012;134(3):1320-6. 9.   Barnes J, Anderson LA, Phillipson JD. Herbal medicines: Pharmaceutical Press; 2007. 10.Preedy VR. Essential oils in food preservation, flavor and safety: Academic Press; 2015. 11.Keyhanfar M, Nazeri S, Bayat M. Evaluation of antibacterial activities of some medicinal plants, traditionally used in Iran. Iranian Journal of Pharmaceutical Sciences. 2012;8(1):353-8. 12.Chen F-A, Wu A-B, Chen C-Y. The influence of different treatments on the free radical scavenging activity of burdock and variations of its active components. Food chemistry. 2004;86(4):479-84. 13.Bahramsoltani R, Farzaei MH, Abdolghaffari AH, Rahimi R, Samadi N, Heidari M, et al. Evaluation of phytochemicals, antioxidant and burn wound healing activities of Cucurbita moschata Duchesne fruit peel. Iranian journal of basic medical sciences. 2017;20(7):798. 14.Predes FS, Ruiz AL, Carvalho JE, Foglio MA, Dolder H. Antioxidative and in vitro antiproliferative activity of Arctium lappa root extracts. BMC complementary and alternative medicine. 2011;11(1):25. 15.Rad FH, Sharifan A, Asadi G. Physicochemical and antimicrobial properties of kefiran/waterborne polyurethane film incorporated with essential oils on refrigerated ostrich meat. LWT. 2018;97:794-801. 16.اختیارزاده،  ح.  آخوندزاده بستی، ا. میثاقی، ع. ابراهیم زاده موسوی، ح. بکایی، س. طاهرخانی، پ. عباس‌زاده، س. اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار لیستریا منوسایتوژنز(Listeria momocytogenes) در ماهی شور. فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی. 1390;4(40):89-96 17.Polavka J, Paligová J, Cvengroš J, Simon P. Oxidation stability of methyl esters studied by differential thermal analysis and Rancimat. Journal of the American Oil Chemists' Society. 2005;82(7):519-24. 18.American Oil Chemists S. AOCS official method Ca 5a-40. [Place of publication not identified]: [AOCS]; 2009. 19.Mirazadi z, Pilehvar b, Meshkatalsadat mh, karamian r, Alirezaei m, Khonsari a. The effect of main ecological factors on essence yield percent of myrtus communis in different forest sites of Lorestan province. scientific magazine yafte. 211/103: (3) 14;012. 20.Ferracane R, Graziani G, Gallo M, Fogliano V, Ritieni A. Metabolic profile of the bioactive compounds of burdock (Arctium lappa) seeds, roots and leaves. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis. 2010;51(2):399-404. 21.Chouliara E, Karatapanis A, Savvaidis I, Kontominas M. Combined effect of oregano essential oil and modified atmosphere packaging on shelf-life extension of fresh chicken breast meat, stored at 4˚C. Food Microbiology. 2007;24(6):607-17. 22.Kakaei S, Shahbazi Y. Effect of chitosan-gelatin film incorporated with ethanolic red grape seed extract and Ziziphora clinopodioides essential oil on survival of Listeria monocytogenes and chemical, microbial and sensory properties of minced trout fillet. LWT-Food Science and Technology. 2016;72:432-8. 23.Lou Z, Song X, Hong Y, Wang H, Lin Y. Separation and enrichment of burdock leaf components and their inhibition activity on biofilm formation of E. coli. Food control. 2013;32(1):270-4. 24.مدرسی چهاردهی، ا. داراه، ا. فریضا س. ابوالحسنی، ف. بررسی اثر عصاره‌های الکلی گیاه گزنه(Urtica dioica L.) بر تعدادی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت. فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی. 1391;2(42):98-104 25.Oussalah M, Caillet S, Saucier L, Lacroix M. Inhibitory effects of selected plant essential oils on the growth of four pathogenic bacteria: E. coli O157: H7, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes. Food control. 2007;18(5):414-20. 26.Michalczyk M, Macura R, Tesarowicz I, Banaś J. Effect of adding essential oils of coriander (Coriandrum sativum L.) and hyssop (Hyssopus officinalis L.) on the shelf life of ground beef. Meat science. 2012;90(3):842-50. 27.Amarowicz R, Pegg R, Rahimi-Moghaddam P, Barl B, Weil J. Free-radical scavenging capacity and antioxidant activity of selected plant species from the Canadian prairies. Food chemistry. 2004;84(4):551-62.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
الهام آقایی 1     
انوشه شریفان
(نویسنده مسئول)
2     
مریم قراچورلو 3     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .