English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 1469 بازدید ) ( 68 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 1 - شماره 2
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : ارزيابي پنير ليقوان ازنظر وجود باكتري لاكتوكوكوس گارويه با تکیه‌بر روشهاي مبتني برکشت و روش مولكولي ژن ناحيه S rRNA16
خلاصه مقاله : باكتريلاکتوکوکوس­ گارويه گونه بیماری‌زای جنس لاكتوكوكوس بوده كه عامل بيماري در انسان (اندوكارديت) و دام (لاكتوكوكوزيس در ماهي و ورم پستان در گاوهاي شيري) است، وجود اين باكتري در توليدات حاصل از شير خام همانند پنير ليقوان گزارش شد است.در این پژوهش از شیر تازه، دلمه، پنیر تازه و پنیر رسیده و همچنين علف تازه منطقه ليقوان جهت ایزوله کردن باکتری استفاده گردید. آزمون­هاي بيوشيميايي در دماي °C10 و °C45 و رشد در غلظت نمك طعام %4 و %5/6 صورت گرفت. سپس استخراج DNA، و واكنش PCRبه‌منظور شناسايي ژن ناحيه S rRNA16 با پرايمر اختصاصي لاكتوكوكوس، انجام شد و آمپلیکون­های آن  توسط شرکت Source BioScienceانگلستان تعيين توالي شدند. سپس در پایگاه داده­های ژنی NCBIتوالی­هایی که بیش از %97 مشابهت داشتند، ازنظر جنس و گونه تعیین هویت شدند.در آغاز1500 ایزوله سپس در ادامه توسط آزمون­های دیگر 625 ايزوله و درنهایت 60 ايزوله به‌عنوان لاكتوكوكوس انتخاب گردید سپس با تعيين توالي ژن ناحيه S rRNA16 به‌طور دقیق 2 مورد لاکتوکوکوس­گارويه،2 مورد لويكونوستوكلاكتيس، 5 مورد لويكونوس توكمزونتروئيدس، يك مورد لويكونوستوكگارليكوم و بیشترین تعداد یعنی 50 ایزوله لاکتوکوکوسلاکتیس گزارش شد.حضور کمرنگ باكتري لاکتوکوکوس گارویه که آن‌هم در مراحل اوليه توليد پنير ليقوان بوده است، نويد خوبی برای ايمني بیشتر پنير ليقوان ازنظر وجود اين باكتري بیماری‌زا می‌باشد چون در پنير تازه و پنير رسيده موردي از حضور اين باكتري مشاهده نشد.
کلمات کلیدی : لاکتوکوکوس گارویه، آزمون­های بیوشیمیایی، S rRNA16، بیماری‌زا، پنیر لیقوان
منابع : 1. GrappinR, Beuvier E. Possible implications of milk pasteurization on the manufacture and sensory quality of ripened cheese. Journal of Dairy 1997; 7:p 751–761. 2. Vela AI, Vazquez J, Gibello A, Blanco M.M, Moreno M.A, Liebana P, Albendea C, Alcala B, Mendez A, Domínguez L, Fernández-Garayzábal J.F. Phenotypic and genetic characterization of Lactococcus garvieae isolated in Spain from lactococcosis outbreaks and comparison with isolates of other countries and sources. Journal of Clin Microbiol 2000; 38:p 3791–3795. 3. Watanabe Y, Naito T, Kikuchi K, Amari Y, Uehara Y, Isonuma H, Hisaoka T, Yoshida T, YaginumaK, Takaya N, Daida H, Hiramatsu K. Infective endocarditis with Lactococcus garvieae in Japan: a case report. Journal of Medical Case Reports 2011; 5:p 356-360. 4. FernandezE, Alegria A, Delgado S, Mayo B. Phenotypic, genetic and technological characterization of Lactococcus garvieae strains isolated from a raw milk cheese. Journal of  Dairy.2010; 20,p 142–148. 5. Fortina MG, Ricci G, Foschino R, Picozzi C, Dolci  P, Zeppa G, Cocolin  L,Manachini PL. Phenotypic typing, technological properties and safety aspects of Lactococcus garvieae strains from dairy environments. Journal of Applied Microbiology.2007, 103:p 445–453. 6. William B. Bergey's Manual of Systematic. Vol. (3), 2th Edition, 2009; p 714-719. 7. Alegria A, Alvarez-Martin P, Sacristan N, Fernandez E, Delgado S, Mayo B. Diversity and evolution of the microbial populations during manufacture and ripening of Casín, a traditional Spanish, starter-free cheese made from cow’s milk. Journal of Food Microbiology 2009; 136:p 44-51. 8. Weisburg  WG, Barns  SM, Pelletier  DA, Lane  DJ. 16S ribosomal DNA amplification for phylogenetic study. Journal of Bacteriol. 1991; 173,p 697–703. 9. Giraffa G, Andrighetto C, Antonello C. Genotypic and Phenotypic Diversity of Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis Strains of Dairy Origin. Journal ofFood Microbiology 2004; 91:p 129–139. 10. Dellaglio F, Felis GE, Castioni A. Lactobacillus delbrueckii subsp. indicus subsp. nov, Isolated from Indian Dairy Products. Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology. 2005;p 55:401–404. 11. Harrigan W, Laboratoy Methods in Food Microbiology (3th Edition). Press; 1998. 12. Barouei J, Karbassi A, Ghoddusi HB, Mortazavi AM. Lactic microflora present in Lighvan ewe's milk cheese. Journal of Food Properties 2008;pp 11:p 407-414. 13. Buyukyoruk S, Cibik R, Cetinkaya F, Soyutemiz G. Isolation, Phenotypic and Molecular Identification of Lactoccus lactis isolates from Traditionally Produced Village Cheeses. Journal of Animal and Veterinary Advances 2010; 9(16), p 2154-2158. 14. Alegría A, Delgado S, Roces C, López B, Mayo B. Bacteriocins produced by wild Lactococcus lactis strains isolated from traditional, starter-free cheeses made of raw milk. Journal of Food Microbiology 2010; 143:p 61–66.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
علی عطار محمد 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایرانDepartment of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran   
مسعود یاورمنش
(نویسنده مسئول)
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran   
علی مرتضوی 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایرانDepartment of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran   
محمدرضا عدالتیان 4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran   
محمدباقر حبیبی 5گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran    
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .