عنوان مقاله
:
|
اثر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بومی ایران بر فاکتورهای لیپیدی خون در رتهای نر نژاد ویستار هیپرکلسترولمیک
|
خلاصه مقاله
:
|
اختلال در متابولیسم چربیها در برخی از جمعیتها باعث بروز بیماریهای قلبی- عروقی میشود. اکنون بیماری قلبی عروقی بهعنوان اولین عامل مرگومیر در کشورهای صنعتی مطرح است. پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهایی هستند که اگر به میزان کافی مورداستفاده قرار گیرند، میتوانند اثرات سلامتزایی برای میزبان داشته باشند. هدف از این پژوهش، تأثیر سویه بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر میزان فاکتورهای لیپیدی بر رتهای هیپرکلسترولمیک است. در این پژوهش تجربی، از 28 رت نر با وزن متوسط gr5±120 در چهار گروه هفتتایی استفاده شد؛ گروه اول: کنترل، گروه دوم تیمارشده با پروبیوتیک، گروه سوم هیپرکلسترولمیک بدون تیمار و گروه چهارم هیپرکلسترولمیک تیمار شده با پروبیوتیک. پروبیوتیک لیوفلیزه بیفیدوباکتریوم بیفیدوم روزانه بهصورت گاواژ به میزان cfu/ml109 به گروههای آزمون داده میشد. پس از 21 روز از قلب رتها خونگیری صورت گرفت و فاکتورهای لیپیدی اندازهگیری شدند. نتایج بهدستآمده، کاهش معنیدار میزان کلسترول تام و LDLرا در گروه تیمار هیپرکلسترولومیک دریافتکننده بیفیدوباکتریوم نشان داد (05/0 P ). همچنین در مورد میزان HDLنیز افزایش معنیدار مشاهده گردید اما میزان تری گلیسیرید کاهش معنیداری نشان نداد. همچنین مصرف پروبیوتیک در گروه کنترل تأثیری بر فاکتورهای لیپیدی نشان نداد. نتایج نشان داد که پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم باعث کاهش معنیدار سطح کلسترول در موشهای رت نژاد ویستار میشود.
|
کلمات کلیدی
:
|
هیپرکلسترولمیک، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، لیپید، رت
|
منابع
:
|
1. Hajhashemi V, Abbasi N. Hypolipidemic activity of Anethum graveolens in rats. Phytotherapy Research. 2008;22(3):p 372-379. 2. Weete JD. Lipid biochemistry of fungi and other organisms: Springer Science and Business Media; 2012;14(3):p122-130 3. Homayouni Rad A. Journal of Therapeutical effects of functional probiotic, prebiotic and synbiotic foods. Tabriz: Tabriz University of Medical Sciences. 2008;8(4):p 632-638 4. Kopp Hoolihan L. Prophylactic and therapeutic uses of probiotics: a review. Journal of the American Dietetic Association. 2001;101(2):p 229-240. 5. Ooi LG, Liong MT. Cholesterol-lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. International journal of molecular sciences. 2010;11(6):p 2499-2508. 6. Tabuchi M, Ozaki M, Tamura A, Yamada N, Ishida T, Hosoda M, Hosono A. Antidiabetic effect of Lactobacillus GG in streptozotocin-induced diabetic rats. Journal of Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 2003;67(6):p 1421-1432. 7. Fabian E, Elmadfa I. Influence of daily consumption of probiotic and conventional yoghurt on the plasma lipid profile in young healthy women. Annals of nutrition and metabolism. 2006;50(4):p 387-394. 8. El-Shafie HA, Yahia NI, Ali HA, Khalil FA, El-Kady EM, Moustafa YA. Hypocholesterolemic action of Lactobacillus plantarum NRRL-B-4524 and Lactobacillus paracasei in mice with hypercholesterolemia induced by diet. Journal of Basic Applied Science. 2009;3:p 218-226. 9. Ejtahed H, Nia J, Rad A, Niafar M, Jafarabadi M, Mofid V. The effects of probiotic yoghurt consumption on blood pressure and serum lipids in type 2 diabetic patients: randomized clinical trial. Journal of Nutrition Sciences and Food Technology. 2012;6(4):p 1-24. 10. Panda A, Reddy M, Rao SR, Raju M, Praharaj N. Growth, carcass characteristics, immunocompetence and response to Escherichia coli of broilers fed diets with various levels of probiotic. Journal of Archiv für Geflügelkunde. 2000;64(4):p 152-168. 11. Marshall VM, Taylor E. Ability of neonatal human Lactobacillus isolates to remove cholesterol from liquid media. Journal of food science and technology. 1995;30(5):p 571-583. 12. Gilliland S, Nelson C, Maxwell C. Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus. Applied and Environmental Microbiology. 1985;49(2):p 377-392. 13. Liong M, Shah N. Acid and bile tolerance and cholesterol removal ability of lactobacilli strains. Journal of dairy science. 2005;88(1):p 55-63. 14. Pereira DI, Gibson GR. Cholesterol assimilation by lactic acid bacteria and bifidobacteria isolated from the human gut. Journal of Applied and environmental microbiology. 2002;68(9):p 4689-4695. 15. Tamime AY, Marshall VM, Robinson RK. Microbiological and technological aspects of milks fermented by bifidobacteria. Journal of Dairy Research. 1995;62(01):p 151-168. 16. Pereira DI, Gibson GR. Effects of consumption of probiotics and prebiotics on serum lipid levels in humans. Journal of Critical reviews in biochemistry and molecular biology. 2002;37(4):p 259-273.
|