English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 1638 بازدید ) ( 79 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 1 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : تنظیم پاسخ استرسی توسط لاکتوباسیلوس رامنوسوس LX-108 در رت نر نژاد ویستار تحت استرس بی‌حرکتی مزمن
خلاصه مقاله : یکی از مهم‌ترین مشکلات بشر در کشورهایپیشرفته، استرس و نقش آن در افزایش علائم انواع بیماری‌ها است. با شناخت عملکرد میکروفلور در کنترل فرایندهای مغزی، به نظر می‌رسد که شاید بتوان از پروبیوتیک‌ها برای کنترل و بهبود عملکرد واکنش‌های مغزی ازجمله کنترل استرس بهره برد. ازاین‌رو در این پژوهش، تأثیر باکتری پروبیوتیکلاکتوباسیلوس رامنوسوسLX-108 برکنترل ترشح میزان هورمون آدرنوکورتیکوتروپین در رت نر نژاد ویستار، تحت شرایط استرسی بی‌حرکتی مزمن موردمطالعه قرار گرفت. برای انجام این تحقیق 24 رت صحرایی نر نژاد ویستار به وزن تقریبی gr200- 180 به‌صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند شامل: گروه کنترل منفی، کنترل مثبت (دریافت‌کننده استرس بی‌حرکتی مزمن ) و گروه تجربی (دریافت‌کننده ml1 سوسپانسیون خوراکی پروبیوتیک تحت شرایط استرس). وزن رت‌ها هر هفته اندازه‌گیری شد و پس از 3 هفته، حیوانات توسط اتر بی‌هوش و خون‌گیری مستقیم از قلب آن‌ها به عمل آمد. پس از جداسازی سرم خون، غلظت هورمون آدرنوکورتیکوتروپین با کیت اختصاصی و با روش الایزا تعیین شد. همچنین با نمونه‌گیری از مدفوع، الگوی میکروفلور روده نیز تعیین گشت. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که مصرف پروبیوتیک LX-108 می‌تواند از افزایش هورمون آدرنوکورتیکوتروپین القاشده با استرس بی‌حرکتی مزمن ممانعت نماید. همچنین این پروبیوتیک می‌تواند تعداد باکتری‌های اسیدلاکتیک روده را افزایش داده و از افزایش تعداد انتروباکترهای القاء شونده با استرس ممانعت می کند. از سوی دیگر این پروبیوتیک از کاهش وزن شدید ایجاد با استرس نیز ممانعت می‌نماید. باکتری پروبیوتیکلاکتوباسیلوس رامنوسوسLX-108 و محصولات تولیدی با آن می‌توانند پس از انجام آزمون‌های کلینیکی به‌عنوان عوامل مؤثر در کاهش استرس و اثرات مخرب آن به کار گرفته شوند.
کلمات کلیدی : استرس، پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس رامنوسوس LX-108، میکروفلور و آدرنوکورتیکوتروپیین
منابع : Gonlachanvit S, Rhee J, Sun W, Chey W. Effect of acute acoustic stress on anorectal function and sensation in healthy humans1. Neurogastroenterology and Motility. 2005;17(2) :p 222-238Bradesi S, Eutamene H, Garcia‐Villar R, Fioramonti J, Bueno L. Acute and chronic stress differently affect visceral sensitivity to rectal distension in female rats. Neurogastroenterology and Motility. 2002;14(1) :p 75-100Holsboer F, Ising M. Stress hormone regulation: biological role and translation into therapy. Annual review of psychology. 2010;61:81Frodl T, O'Keane V. How does the brain deal with cumulative stress? A review with focus on developmental stress, HPA axis function and hippocampal structure in humans. Neurobiology of disease. 2013;52(4) :p 24-32Aguilera G. Regulation of pituitary ACTH secretion during chronic stress. Frontiers in neuroendocrinology. 1994;15(4) :p 321-330Kalsbeek A, Van der Spek R, Lei J, Endert E, Buijs R, Fliers E. Circadian rhythms in the hypothalamo–pituitary–adrenal (HPA) axis. Molecular and cellular endocrinology. 2012;349(1) :p 20-32Epel ES, McEwen B, Seeman T, Matthews K, Castellazzo G, Brownell KD, Bell J, Ickovics JR. Stress and body shape: stress-induced cortisol secretion is consistently greater among women with central fat. Psychosomatic medicine. 2000;62(5) :p 623-630McEwen BS. Central effects of stress hormones in health and disease: Understanding the protective and damaging effects of stress and stress mediators. European journal of pharmacology. 2008;583(2) :p 174-182Saulnier DM, Ringel Y, Heyman MB, Foster JA, Bercik P, Shulman RJ, Versalovic J, Verdu EF, Dinan TG, Hecht G. The intestinal microbiome, probiotics and prebiotics in neurogastroenterology. Gut microbes. 2013;4(1) :p 17-25Mennigen R, Nolte K, Rijcken E, Utech M, Loeffler B, Senninger N, Bruewer M. Probiotic mixture VSL# 3 protects the epithelial barrier by maintaining tight junction protein expression and preventing apoptosis in a murine model of colitis. American journal of physiology-Gastrointestinal and liver physiology. 2012(5) :p 28-39Jones A, Godfrey KM, Wood P, Osmond C, Goulden P, Phillips DI. Fetal growth and the adrenocortical response to psychological stress. The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 2006;91(5) :p 1868-1879Gilbert K, Gire R, Rousseau G. Probiotics and Gut-Brain Axis: promising area in well-being. Agro Food Ind Hi Tech. 2013;24(3) :p 1214-1222Patterson J, Burkholder K. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poultry science. 2003;82(4) :p 627-635Yan F, Polk D. Probiotics and immune health. Current opinion in gastroenterology. 2011;27(6) :p 496-502Jungersen M, Wind A, Johansen E, Christensen JE, Stuer-Lauridsen B, Eskesen D. The Science behind the Probiotic Strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®. Microorganisms. 2014;2(2) :p 92-110Holzapfel WH, Schillinger U. Introduction to pre-and probiotics. Food Research International. 2002;35(2) :p 109-120Birollo G, Reinheimer J, Vinderola C. Viability of lactic acid microflora in different types of yoghurt. Food Research International. 2000;33(9) :p 799-810Haque AM, Hashimoto M, Katakura M, Tanabe Y, Hara Y, Shido O. Long-term administration of green tea catechins improves spatial cognition learning ability in rats. The Journal of nutrition. 2006;136(4) :p 1043-1062Li Q, Zhao H, Zhang Z, Liu Z, Pei X, Wang J, Cai M, Li Y. Long-term administration of green tea catechins prevents age-related spatial learning and memory decline in C57BL/6 J mice by regulating hippocampal cyclic amp-response element binding protein signaling cascade. Neuroscience. 2009;159(4) :p 1208-1219Haque AM, Hashimoto M, Katakura M, Hara Y, Shido O. Green tea catechins prevent cognitive deficits caused by Aβ 1–40 in rats. The Journal of nutritional biochemistry. 2008;19(9) :p 619-632Marik PE, Zaloga GP. Adrenal insufficiency in the critically ill: a new look at an old problem. CHEST Journal. 2002;122(5) :p 1784-1799Barouei J, Moussavi M, Hodgson DM. Effect of maternal probiotic intervention on HPA axis, immunity and gut microbiota in a rat model of irritable bowel syndrome. 2012;3(4) :p 121-127Foster JA, Neufeld K-AM. Gut–brain axis: how the microbiome influences anxiety and depression. Trends in neurosciences. 2013;36(5) :p 305-312Gareau MG, Jury J, MacQueen G, Sherman PM, Perdue MH. Probiotic treatment of rat pups normalises corticosterone release and ameliorates colonic dysfunction induced by maternal separation. Gut. 2007;56(11) :p 1522-1535Roth B, Robbins D. Mindfulness-based stress reduction and health-related quality of life: Findings from a bilingual inner-city patient population. Psychosomatic medicine. 2004;66(1) :p 113-118Sohail M, Ijaz A, Yousaf M, Ashraf K, Zaneb H, Aleem M, Rehman H. Alleviation of cyclic heat stress in broilers by dietary supplementation of mannan-oligosaccharide and Lactobacillus-based probiotic: Dynamics of cortisol, thyroid hormones, cholesterol, C-reactive protein, and humoral immunity. Poultry science. 2010;89(9) :p 1934-1945Guarner F, Malagelada J-R. Gut flora in health and disease. The Lancet. 2003;361(9356) :p 512-519Verdu EF, Bercik P, Verma-Gandhu M, Huang X-X, Blennerhassett P, Jackson W, Mao Y, Wang L, Rochat F, Collins SM. Specific probiotic therapy attenuates antibiotic induced visceral hypersensitivity in mice. Gut. 2006;55(2) :p 182-202Bonaz BL, Bernstein CN. Brain-gut interactions in inflammatory bowel disease. Gastroenterology. 2013;144(1) :p 36-48Diop L, Guillou S, Durand H. Probiotic food supplement reduces stress-induced gastrointestinal symptoms in volunteers: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial. Nutrition Research. 2008;28(1) :p 1-12
شماره صفحه :
از 21 تا 31


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
مژگان خسروبیگی 1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پايه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتDepartment of microbiology, Science and Research branch , Islamic Azad University p-jafari@iau-arak.ac.ir 
پروانه جعفری
(نویسنده مسئول)
2گروه ميکروبيولوژی، دانشکده علوم پايه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک Department of microbiology, Arak branch, Islamic Azad University p-jafari@iau-arak.ac.ir 
عباس اخوان سپهی 3گروه ميکروبيولوژی، دانشکده علوم پايه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهرانDepartment of microbiology, NorthTehran branch, Islamic Azad University p-jafari@iau-arak.ac.ir 
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .