English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 104 بازدید ) ( 36 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 4 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : اثرات استفاده از پروتئین کنجاله کانولا هیدرولیز شده بر برخی فاکتورهای رشد و خونی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
خلاصه مقاله : در این مطالعه با هدف تاثیر تغذیه­ای ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی از پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین کنجاله کانولا در  یک  طرح کاملا تصادفی به مقدار صفر (شاهد)،mg  100،mg 200 وmg 300 پروتئین هیدرولیز شده در کیلوگرم جیره غذایی، هر یک با سه  تکرار  به مدت هشت هفته استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش میزان این پروتئین هیدرولیز شده درجیره، نرخ  رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی درگروه چهار  بطور معنی­داری به ترتیب  افزایش 04/0 71/2)و کاهش (01/0 ±04/1) یافتند (05/0˂p). همچنین در بررسی تاثیرات پارامترهای خونی ماهی مشخص گردید که میزان کورتیزول و گلوکز خون در گروه دوم  نسبت به گروه شاهد کاهش داشته ولی با افزایش پپتید جیره مقدار آن مجدد افزایش یافت. براساس نتایج بیشترین میزان ایمنوگلوبین نوع M، کورتیزول و گلوکز در سرم خون گروه چهارم مشاهده شد (05/0˂p).لذا به منظور بهبود شرایط رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده از mg300پپتید حاصل از هیدرولیزآنزیمی کنجاله کانولا در کیلو گرم جیره غذای پرورشی پیشنهاد می­گردد.
کلمات کلیدی : پارامترهای خونی، پروتئین هیدرولیز شده، قزل آلا، کنجاله کانولا
منابع : Wang, J., Yan, X., Lu, R., Meng, X., Nie, G. Peptide transporter 1 (PepT1) in fish: A review. Aquaculture and Fisheries. 2017; 1-14. Che, L., Robinson, D. Industrial choice for protein production by large scale cell cultures. Curr Opin Biotechnol. 2001; 12: 180. Pasupuleti, V.K. Proteins power up. Food Technology. 2006; 2: 55. Sobharani, P., Agrawal, R. Supplementation of adjuvants for increasing the nutritivevalue and cell viability of probiotic fermented milk beverage. International Journal of Food Science, Nutrition and Dietetics.2009; 1: 14. Gui D, Liu W, Shao X, Xu W. Effects of different dietary levels of cottonseed meal protein hydrolysate on growth, digestibility, body composition and serum biochemical indices in crucian carp (Carassius auratus gibelio). Animal Feed Science and Technology. 2010 Mar 30;156(3-4):112-20. Hevroy, E.M., Espe, M., Waagbo, R., Sandnes, K., Ruud, M., Hemre, G.I. Nutrient utilization in Atlantic salmon (Salmonsalar L.) fed increased levels of fish protein hydrolysate during a period of fast growth. Aquaculture Nutrition. 2005; 11: 301. Genciana, T., Lidia, R., Marisol, I., AnnaGiulia, C., Silvia, M., Giovanni, B., Marco, S. PepT1 mRNA expression levels in sea bream (Sparus aurata) fed different plant protein sources. Biomedical and Life Sciences. 2013; 2: 17. Lacki, K., Duvnjak, Z. Decrease of phenolic content in canola meal using a polyphenol oxidase preparation from Trametesversicolor: effect of meal saccharification. Biotechnology Techniques. 1998; 12(1): 31. ValdezOrtiz, A., Fuentes-Gutiérrez, C.I., Germán-Báez, L.J., Gutiérrez-Dorado, R., Medina-Godoy, S. Protein hydrolysates obtained from Azufrado (Sulphur yellow) beans (Phaseolus vulgaris): Nutritional, ACE-inhibitory and antioxidative Characterization. LWT, Food Science and Technology.2012; 46: 91. Karimzadeh, S., Rezaei, M., Teimouri, A. Effects of Canola Bioactive Peptides on Performance, Digestive Enzyme Activities, Nutrient Digestibility, Intestinal Morphology and Gut Microflora in Broiler Chickens. Poultry Science Journal. 2016; 4 (1): 27. Borges, A., Scotti, L.V., Siqueira, D.R., Jurinitz, D.F., Wassermann, G.F. Hematologic and serum biochemical values for jundia (Rhamdia quelen). Fish Physiology Biochem. 2004; 30: 21. Refstie, S., Olli, J.J., Standal, H. Feed intake, growth, and protein utilization by post-smolt Atlantic salmon (Salmon salar) in response to graded levels of fish protein hydrolysate in the diet. Aquaculture. 2004; 239: 331. Oliva-Teles, A., Cerqueira, A.L., Gonc, A.P. The utilization of diets containing high levels of fish protein hydrolysate by turbot (Scophthalmus maximus) juveniles. Aquaculture. 1999; 179: 195. Ostaszewska, T., Kamaszewski, M., Grochowski, P., Dabrowski, K., Verri, T., Aksakal, E., Szatkowska, I., Nowak, Z., Dobosz, S. The effect of peptide absorption on PepT1 gene expression and digestive system hormones in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Comparative Biochemistry and Physiology Part A. 2010; 155: 107. Karimzadeh, S., Rezaei, M., Teimouri, A. Effect of canola meal peptides, antibiotic, probiotic and prebiotic on intestinal morphology and gut bacterial population in broiler chicks. Applied Microbiology in Food Industries. 2017; 2: 16. Duncan, J.R., Prasse, K.W., Mahaffey, E.A. Veterinary Laboratory Medicine. Clinical Pathology. 3rd ed. Ames. USA. Iowa State University Press. 1994; PP: 112. Nuttall, F.Q., Gannon, M.C., Ahmad, M. Elevation of serum cortisol concentration following ingestion of a high protein meal in normal subjects. Clin Res. 1997; 27:680A. Gibson, E.L., Checkley, S., Papadopoulos, A., Poon, L., Daley, S., Wardle, J. Increased salivary cortisol reliably induced by a protein-rich midday meal. Psychosom Med. 1999; 61: 214. Benedict, C., Hallschmid, M., Scheibner, J., Niemeyer, D., Schultes, B., Merl, V., Fehm, H.L., Born, J., Kern, W. Gut protein uptake and mechanisms of meal-induced cortisol release. J Clin Endocrinol Metab. 2005; 90 (3): 1692. Abelson, J.L., Young, E.A. Hypothalamic-pituitary adrenal response to cholecystokinin-B receptor agonism is resistant to cortisol feedback inhibition. Psychoneuroendocrinology. 2003; 28: 169. Cuesta, A., Meseguer, J., Esteban, M.A. Total serum immunoglobulin M levels are affected by immunomodulators in seabream (Sparus aurata L.). Vet Immunol Immunopathol. 2004; 101(3-4): 203. Hong-gang, T., Tian-xing, W., Zhan-yu, Z., Xiao-dong, P. Effects of fish protein hydrolysate on growth performance and humoral immune response in large yellow croaker (Pseudosciaena crocea R.). Journal of Zhejiang University SCIENCE B. 2008; 9: 686. Pascual, C., Zenteno, E., Cuzon, G., Sánchez, A., Gaxiola, G., Taboada, G., Suárez, J., Maldonado, T., Rosas, C. Litopenaeus vannamei juveniles energetic balance and immunological response to dietary protein. Aquaculture. 2004; 236(1-4):431. Kotzamanis, Y.P., Gisbert, E., Gatesoupe, F.J., Zambonino, I.J., Cahu, C. Effects of different dietary levels of fish protein hydrolysates on growth, digestive enzymes, gut microbiota, and resistance to Vibrio anguillarum in European sea bass (Dicentrarchus labrax) larvae. Comp. Biochem. Physiol., Part A Mol. Integr. Physiol. 2007; 147(1): 205. Ronyai, A., peteri, A., Radics, F. Cross breeding of starlet and lena river sturgeon. Aquaculture Hungrica szarwas. 1990; 6:13-18. Deane, E.E., Woo, N.Y. Ontogeny of thyroid hormones, cortisol, hsp70 and hsp90 during silver sea bream larval development. Life sciences. 2003; 72(7): 805-818. Yamamoto, T., Yonemasu, K. Multiple molecular forms of serum immunoglobulin M in a patient withWaldenstro¨m’s macroglobulinemia. Clinica Chimica Acta. 1999; 289: 173–176. Narayanan, S. Method-Cmparison Studies on immunoglobulins. Clin chem. 1982; 28: 1528-1531. Rastiannasab A., Hosseini, S.A., Sharif Rohani, M., Gandomkar, H., Nekoyiefard, A., Gorjipour, E. The control of recovery process with clove tree (Eugenia caryophyllata) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Iranian Scientific fisheries Journal.  2014; 23; 117-123.
شماره صفحه :
از 46 تا 55


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
جعفر کریم زاده
(نویسنده مسئول)
1     
علی شعبانی 2     
حامد پاکنژاد 3     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .