English
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 197 بازدید ) ( 55 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 4 - شماره 1
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
عنوان مقاله : اثر باسیلوس کوآگولانس و عصاره حاصل از کشت آن بر سمیت سلولی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ Aبر رده سلولی HT29
خلاصه مقاله : پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس و عصاره بدست آمده از کشت آن با غلظت‌های مختلف، بر میزان سمیت سلولی ایجاد شده توسط فرم رویشی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ Aبر رده سلولی HT-29صورت پذیرفت. به این منظور، عصاره حاصل از کشت باکتری باسیلوس کوآگولانس در محیط NYSMبا غلظت­های 2، 4، 6 و 8 درصد تهیه شد و همراه با فرم رویشی باکتری بیماری زای  کلستریدیوم پرفرینجنس تیپAبه کشت سلول های گوارشی HT29اضافه گردید. برای ارزیابی سمیت سلولی از دو روش MTT  و رنگ آمیزی با تریپان بلو استفاده شد. نتایج نشان داد که کشت همزمان باسیلوس کوآگولانس و عصاره حاصل از کشت آن با غلظت­های 2، 4 و 6 درصد همراه با فرم رویشی کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ A،به طور معنیداری باعث کاهش سمیت سلولی این باکتری بیماری زا شدند. به طوری که بیشترین کاهش سمیت سلولی مربوط به عصاره ۴ درصد بود.
کلمات کلیدی : باسیلوس کوآگولانس، پروبیوتیک، سمیت سلولی، کشت سلول،  کلستریدیوم پرفرینجنس
منابع : 1.   Grass JE, Gould LH, Mahon BE. Epidemiology of foodborne disease outbreaks caused by Clostridium perfringens, United States, 1998–2010. Foodborne Pathogens and Disease. 2013;10(2):131-6. 2.   Czeczulin JR, Hanna P, McClane B. Cloning, nucleotide sequencing, and expression of the Clostridium perfringens enterotoxin gene in Escherichia coli. Infection and immunity. 1993;61(8):3429-39. 3.   Paredes-Sabja D, Sarker MR. Germination response of spores of the pathogenic bacterium Clostridium perfringens and Clostridium difficile to cultured human epithelial cells. Anaerobe. 2011;17(2):78-84. 4.   Doyle MP, Buchanan RL. Food microbiology: fundamentals and frontiers: American Society for Microbiology Press; 2012. 5.   McClane BA. An overview of Clostridium perfringens enterotoxin. Toxicon. 1996;34(11):1335-43. 6.   Szajewska H, Ruszczyński M, Radzikowski A. Probiotics in the prevention of antibiotic-associated diarrhea in children: a meta-analysis of randomized controlled trials. The Journal of pediatrics. 2006;149(3):367-72. e1. 7.   AFRC RF. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Microbiology. 1989;66(5):365-78. 8.   Klaenhammer TR. Probiotic bacteria: today and tomorrow. The Journal of nutrition. 2000;130(2):415S-6S. 9.   Sudha R, Chauhan P, Dixit K, Babu S, Jamil K. Molecular typing and probiotic attributes of a new strain of Bacillus coagulans–Unique IS-2: a potential biotherapeutic agent. Genetic Eng Biotechnol J. 2010;7:1-20. 10.Hyronimus B, Le Marrec C, Urdaci M. Coagulin, a bacteriocin-like-inhibitory substance produced by Bacillus coagulans I. Journal of applied microbiology. 1998;85(1):42-50. 11.Dolin B. Effects of a proprietary Bacillus coagulans preparation on symptoms of diarrhea-predominant irritable bowel syndrome. Methods and findings in experimental and clinical pharmacology. 2009;31(10):655-9. 12.Endres J, Clewell A, Jade K, Farber T, Hauswirth J, Schauss A. Safety assessment of a proprietary preparation of a novel Probiotic, Bacillus coagulans, as a food ingredient. Food and Chemical Toxicology. 2009;47(6):1231-8. 13.Baron M. A patented strain of Bacillus coagulans increased immune response to viral challenge. Postgraduate medicine. 2009;121(2):114-8. 14.Sreekumar G, Krishnan S. Isolation and characterization of probiotic Bacillus subtilis SK09 from dairy effluent. Indian Journal of Science and Technology. 2010;3(8):863-6. 15.Mandel DR, Eichas K, Holmes J. Bacillus coagulans: a viable adjunct therapy for relieving symptoms of rheumatoid arthritis according to a randomized, controlled trial. BMC complementary and alternative medicine. 2010;10(1):1. 16.Schoster A, Kokotovic B, Permin A, Pedersen P, Dal Bello F, Guardabassi L. Inávitro inhibition of Clostridium difficile and Clostridium perfringens by commercial probiotic strains. Anaerobe. 2013;20:36-41. 17.Casey J, O'Cleirigh C, Walsh P, O'Shea D. Development of a robust microtiter plate-based assay method for assessment of bioactivity. Journal of microbiological methods. 2004;58(3):327-34. 18.Kamada N, Chen G, Núñez G. A complex microworld in the gut: Harnessing pathogen-commensal relations. Nature medicine. 2012;18(8):1190-1. 19.Garcia JP, Li J, Shrestha A, Freedman JC, Beingesser J, McClane BA, et al. Clostridium perfringens type A enterotoxin damages the rabbit colon. Infection and immunity. 2014;82(6):2211-8. 20.Servin AL, Coconnier M-H. Adhesion of probiotic strains to the intestinal mucosa and interaction with pathogens. Best Practice & Research Clinical Gastroenterology. 2003;17(5):741-54. 21.Mazza P. The use of Bacillus subtilis as an antidiarrhoeal microorganism. Bollettino chimico farmaceutico. 1994;133(1):3-18. 22.Sanders M, Morelli L, Tompkins T. Sporeformers as human probiotics: Bacillus, Sporolactobacillus, and Brevibacillus. Comprehensive reviews in food science and food safety. 2003;2(3):101-10. 23.Hong H, Huang JM, Khaneja R, Hiep L, Urdaci M, Cutting S. The safety of Bacillus subtilis and Bacillus indicus as food probiotics. Journal of applied microbiology. 2008;105(2):510-20. 24.Nithya V, Halami PM. Evaluation of the probiotic characteristics of Bacillus species isolated from different food sources. Annals of Microbiology. 2013;63(1):129-37. 25.Golowczyc M, Mobili P, Garrote G, Abraham A, De Antoni G. Protective action of Lactobacillus kefir carrying S-layer protein against Salmonella enterica serovar Enteritidis. International journal of food microbiology. 2007;118(3):264-73. 26.Morishita TY, Aye PP, Harr BS, Cobb CW, Clifford JR. Evaluation of an avian-specific probiotic to reduce the colonization and shedding of Campylobacter jejuni in broilers. Avian diseases. 1997:850-5. 27.Pascual M, Hugas M, Badiola JI, Monfort JM, Garriga M. Lactobacillus salivarius CTC2197 prevents Salmonella enteritidis colonization in chickens. Applied and Environmental Microbiology. 1999;65(11):4981-6. 28.Teo AY-L, Tan H-M. Inhibition of Clostridium perfringens by a novel strain of Bacillus subtilis isolated from the gastrointestinal tracts of healthy chickens. Applied and environmental microbiology. 2005;71(8):4185-90. 29.Martirani L, Varcamonti M, Naclerio G, De Felice M. Purification and partial characterization of bacillocin 490, a novel bacteriocin produced by a thermophilic strain of Bacillus licheniformi s. Microbial cell factories. 2002;1(1):1. 30.Klein C, Entian K. Genes involved in self-protection against the lantibiotic subtilin produced by Bacillus subtilis ATCC 6633. Applied and Environmental Microbiology. 1994;60(8):2793-801. 31.Stein T, Düsterhus S, Stroh A, Entian K-D. Subtilosin production by two Bacillus subtilis subspecies and variance of the sbo-alb cluster. Applied and environmental microbiology. 2004;70(4):2349-53. 32.Poormontaseri M, Hosseinzadeh S, Shekarforoush SS, Kalantari T. The effects of probiotic Bacillus subtilis on the cytotoxicity of Clostridium perfringens type a in Caco-2 cell culture. BMC microbiology. 2017;17(1):150. 33.Rowan NJ, Deans K, Anderson JG, Gemmell CG, Hunter IS, Chaithong T. Putative virulence factor expression by clinical and food isolates of Bacillus spp. after growth in reconstituted infant milk formulae. Appl Environ Microbiol‎. 2001;67(9):3873-81.
شماره صفحه :
از 14 تا 24


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
امین کاوری زاده 1     
سید محمد طباطبائی
(نویسنده مسئول)
2     
سعید حسین زاده 3     
مریم پورمنتصری 4     
شماره های منتشر شده
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی محفوظ می باشد .